BUKTINJA U ZAGREBU

Korlaet stigao na mjesto požara: Želio bih pohvaliti vatrogasce. Požar je ugašen, a stanari evakuirani

Foto: Dario Topić
Foto: Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
Foto: Dario Topić
Foto: Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
19.07.2022.
u 00:25
Na teren su izašla 22 vatrogasca s osam vatrogasnih vozila, a uzrok požara zasad nije službeno poznat
Pogledaj originalni članak

Veliki požar izbio je večeras na krovištu stambene zgrade u centru Zagreba, a na mjesto događaja je stigao i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet

- Krov zgrade gotovo je u potpunosti izgorio. Vrlo brzo izašle su dvije vatrogasne jedinice, a u pomoć su stigla i četiri DVD-a i zajedničkim snagama prvo su ga lokalizirali i potom ugasili. Želio bih pohvaliti brzinu i kvalitetu intervencije, tu se radi o radu na visini. Stanari su evakuirani i nitko zasad nije zatražio zamjenski smještaj - kazao je te dodao kako Grad smještaj pruža u Hostelu Arena. 

Nema informacija o uzroku požara. 

- Vatra se nije proširila na Arheološki muzej - kazao je, iako je prvotno objavljeno da je zahvatio. 

Zamjenik vatrogasnog zapovjednika Grada Zagreba za dobrovoljno vatrogastvo Drago Ruga također je dao više detalja o požaru.

- Trenutno je u tijeku sanacija zgrade. Požar je zahvatio tavanski prostor zgrade. Imamo problema, još je jedan dio zgrade pod naponom, ne znamo koji je izvor i ne možemo isključiti struju. Isključili smo javnu rasvjetu da nam ne stvara probleme prilikom podizanja ljestvi - komentirao je. 

Požar koji je izbio oko 22 sata uznemirio je brojne građane, no vatrogasci su brzom intervencijom u kratkom roku uspjeli smanjiti plamen koji se vidio i osjetio u centru. 

Na teren su izašla 22 vatrogasca s osam vatrogasnih vozila, a uzrok požara zasad nije službeno poznat. Ipak, susjedi nagađaju kako je do požara moglo doći zbog centralne jedinice klima-uređaja jednog od poslovnih prostora koji se nalaze unutar zgrade.

>> VIDEO Veliki požar u središtu Zagreba: Gori i dio Arheološkog muzeja, vatrogasci će imati posla cijelu noć

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LA
Latigo
07:04 19.07.2022.

Otkako su ovi bezveznjaci na vlasti u Zagrebu, totalni kaos, i ono što je dobro funkcioniralo više ne funkcionira, svako malo pucaju cijevi, sad i požari u centru grada. Baš znakovito...

Avatar Tombstone
Tombstone
02:23 19.07.2022.

Gradonacelniku to nije dovoljan razlog da se pojavi? Pride parada je bila vaznija?