POTRES

Kaos na Haitiju: Ispod ruševina spašena 16-mjesečna djevojčica

Foto: AFP/PIXSELL
Kaos na Haitiju: Ispod ruševina spašena 16-mjesečna djevojčica
16.01.2010.
u 09:53
"Mi smo već pronašli 50.000 tijela poginulih, a očekujemo da bi njihov ukupan broj mogao biti između 100.000 i 200.000, iako nikada nećemo znati točnu cifru", izjavo je ministar.
Pogledaj originalni članak

"Mi smo već pronašli 50.000 tijela poginulih, a očekujemo da bi njihov ukupan broj mogao biti između 100.000 i 200.000, iako nikada nećemo znati točnu cifru", izjavo je agenciji Reuters ministar unutarnjih poslova Haitija Paul Antoine Bien-Aime. Nešto ranije i američke su vlasti priopćile kako je vlada Haitija pristala ustupiti privremenu kontrolu nad glavnom zračnom lukom u zemlji Sjedinjenim Američkim Državama kako bi ubrzala dostava humanitarne pomoći.

>>Svijet poslao stotine milijuna, ali pomoć ne stiže stradalima

>>Nemamo struje, ali barem spavamo u svojim krevetima...

Uprava SAD-a nad zračnom lukom ostat će na snazi koliko to god bude potrebno, te  dok vlada Haitija ne bude u stanju ponovo preuzeti upravu.

Ujedinjeni narodi i danas su apelirale za pomoć potresom razorenom Haitiju.

Spasioci su uspjeli iz ruševina kuće spasiti 16-mjesečnu djevojčicu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar jura-100
jura-100
10:58 16.01.2010.

Ako je Crkva u pravu, ako Bog doista upravlja baš SVIME - kako objasniti ovakve katastrofe? Prije 5 godina u tsunamiju je poginulo 250.000 ljudi, sada preko 100.000, i tako redom, tokom cijele povijesti... Teško je vjerovati da su to SVE redom bili griješnici koji su to zaslužili. Kakav je to Bog koji je navodno pun ljubavi, a radi ovakve užase? U takvog \"Boga\" zaista nema smisla vjerovati i moliti mu se. Samo su tri moguća odgovora: - Bog nije svemoguć (znači nije Bog) - Svemoguć je ali nije baš uvijek pravedan i pun ljubavi za čovjeka - Ili ga ipak nema?

GA
garderp
11:24 16.01.2010.

Ja, koji sam veliki griješnik, velim da Boga ima ! Nesreće su proizvod onoga drugog, lukavoga, a ne našeg Spasitelja. Čovjeku je data sloboda i volja da ju tvori. Što ako je ovo na Haitiju proizvod ljudskoga zla? Kao po nekomu nepisanom pravilu, prvi se na mjestima kataklizmi pojavljuju Amerikanci. Zaključke izvedimo sami.

TU
tupslav
01:33 17.01.2010.

c@n@jisraM - Hm, možda to razjašnjuje da nije bilo nijednog židovskog turista za vrijeme potresa i da je jedina stojeća gradjevina u Porto Prince masonska ambasada ¿ !