oduševila publiku

Još jedan koncert Amire Medunjanin na otvorenoj pozornici Lisinskog

Foto: KD Vatroslav Lisinski
Još jedan koncert Amire Medunjanin na otvorenoj pozornici Lisinskog
19.05.2021.
u 13:51
Zbog velikog interesa, drugi koncert će se održati u ponedjeljak
Pogledaj originalni članak

Amira Medunjanin, Sarajka čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već je dugi niz godina jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe. Zbog velikog interesa, drugi njezin koncert će se održati u ponedjeljak u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". Ulaznice stoje 150 kuna, a mogu se kuptii ondje na blagajni ili online.


 
Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi. Sa sevdalinkom ju je prvi put upoznala majka. Fascinacija usmenom kulturom i tradicijom Bosne i Hercegovine dovela ju je do toga da posao prevoditeljice u uredu Europske komisije u Sarajevu zamijeni proučavanjem sevdaha i traženjem najboljeg načina da ga predstavi svijetu. Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću. "For Him and Her" novi je studijski album world music dive Amire Medunjanin, jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić – 12 njihovih pjesama u interpretaciji Amire Medunjanin jednostavno očaravaju. 
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.