HDLU

Joga, tura Hrelićem i SF film ovog vikenda na Salonu mladih

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Joga, tura Hrelićem i SF film ovog vikenda na Salonu mladih
04.11.2020.
u 15:09
Pred nama je uzbudljiv vikend na ovogodišnjem 35. Salonu mladih, najvećoj izložbi mladih talenata koja se i ove godine odvija u Meštrovićevom paviljonu s temom milenijalaca.
Pogledaj originalni članak

U petak od 18.30 do 20.30 u HDLU možete ponijeti majicu i uz predočenje ulaznice 35. Salona mladih te dobiti otisnuti motiv ovogodišnjeg Salona mladih u tehnici sitotiska, uz stručnu tehničku pomoć Ivana Kovačevića.

Također u petak u 19 sati u Galeriji Bačva u sklopu Meštrovićeva paviljona na programu je četvrta iteracija site specific performansa koje zajedno izvode kompozitor Matija Vojvodić i vizualni umjetnik Ivan Lušičić Liik. Njihova suradnja i istraživanja potencijala praznog prostora započela su 2014. godine.

Kao i u prethodnim izvedbama, uvjetovani zadanim i zatečenim stanjem prostora autori će nastojati, barem na neko kratko vrijeme, promijeniti promatračev doživljaj tog prostora koristeći zvuk i svjetlo kao materijale i alate nadgradnje, adaptacije, pregradnje, pa i rušenja postojećeg prostora. Kao i prethodne iteracije, “Hatch IV” podijeljen je u 3 čina: Uvod, Temu i Kraj. Činovi označavaju pomake u proširivanju stvarnosti – njima se razlama potencijal središnjeg prostora Meštrovićeva paviljona. 

U subotu od 17.30 do 18.30 također u Galeriji Bačva održavaju se vođeni satovi joge. Voditeljice iz udruge i sustava Joga u svakodnevnom životu pomoći će vam opustiti tijelo i duh na satu joge za koji nikakvo predznanje niti naročita kondicija nisu potrebni.

Donesite svoju prostirku i uživajte u vježbi među jedinstvenim umjetničkim djelima mladih hrvatskih umjetnika u Galeriji Bačva, čiji postav upravo poziva na mir i sjedinjenje s prirodom, suprotno svim svakodnevnim stresnim zahtjevima života.

*Napomena: Ulaz na satove je besplatan uz predočenje ulaznice ovogodišnjeg 35. salona mladih.
Možete se prijaviti na popratniprogram.hdlu@gmail.com

Subota uvečer od 19-20 sati rezervirana je za projekciju fenomenalnog i hvaljenog filma Slice of Life (koji je dobio čak i svoje brendirano pivo) Luke Hrgovića i Dine Juliusa. Radi se o kratkometražnom hrvatskom SF filmu smještenom u svemir legendarnog Istrebljivača (Blade Runner) redatelja Ridleyja Scotta. Film je završen 2019. godine. Premijerno je prikazan u Japanu, zatim u Los Angelesu, a onda i diljem svijeta gdje je osvojio niz nagrada. Radnja se odvija na opasnim ulicama futurističkog LA-a. Tamo vas očekuje sitni diler koji pokušava preokrenuti svoj život nabolje, ali stvar će se zakomplicirati neočekivanim susretom s policajcem koji će ga natjerati da preispita svoje životne ciljeve…

U nedjelju od 9.30 na dolcu kraj skulpture Kumice Barice okupljenje je za posebnu umjetničku turu Dolcem i Hrelićem. The Tour je multisenzorna kombinacija pješačke ture i ture organiziranim prijevozom, koja uključuje legendarne zagrebačke lokacije – tržnicu Dolac i buvljak Hrelić.
 
Možete se prijaviti na popratniprogram.hdlu@gmail.com

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.