U osam gradova

Jačati poduzetnički duh đaka strukovnih škola

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Jačati poduzetnički duh đaka strukovnih škola
16.12.2015.
u 18:05
Zagrebačka županija kroz projekt In poduzetnik želi učenike potaknuti na cjeloživotno učenje. Bit će obuhvaćeno dvjestotinjak srednjoškolaca koje će se povezati s obrtnicima i poduzetnicima
Pogledaj originalni članak

Poduzetnički duh kod učenika srednjih strukovnih škola i njihovo povezivanje s poduzetnicima iz zagrebačke regije provest će se kroz radionicu In poduzetnik koja je jučer održana u Srednjoj školi Vrbovec.

Kroz program će proći 200-tinjak srednjoškolaca, a izradit će se i interaktivna baza podataka poduzetnika. Cilj je kod učenika razviti pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju, potaknuti poduzetničku kulturu, ostvariti kontakte i prikupiti podatke 2000 poduzetnika.

Ukupno je planirano 15 radionica u osam strukovnih škola iz osam gradova Zagrebačke županije, održat će se i pet sajmova te tri konferencije kojima će se poticati suradnja između poduzetnika / obrtnika, poduzetničkih institucija, tijela lokalne samouprave, obrazovnih institucija i građana. Projekt vodi Zagrebačka županija u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.