Inspekcija

Interna revizija u Čistoći zbog letka direktora Melčića

Foto: ''
Interna revizija u Čistoći zbog letka direktora Melčića
11.06.2010.
u 08:35
Letkom je voditelj Čistoće najavio svoju kandidaturu na izborima za predsjedništvo zagrebačkog SDP-a.
Pogledaj originalni članak

Nešto prije 14 sati u srijedu u ured Marka Melčića, direktora Čistoće, stigla je interna revizija Holdinga koja je u akciju krenula nakon zaprimanja anonimne dojave u kojoj piše kako voditelj podružnice novcem gradske tvrtke tiska i šalje letke u kojima najavljuje kandidaturu na sutrašnjim izborima za predsjedništvo zagrebačkog SDP-a.

Pismo koje su u Holdingu zaprimili, kako nam je rekao Melčić, poslije 12 sati brzo je diglo revizore na noge. Razlog je, kako smo doznali od Dušana Vire, glasnogovornika Holdinga, da se u slučaju iskorištavanja novca podružnice radi o zloporabi položaja i ovlasti, no Viro je odmah rekao kako anonimnim prijavama ne vjeruje.

Revizija je česti gost
- Interna revizija je ovdje česti gost. Tražili su objašnjenje e-maila koji su zaprimili. No, moram reći da su se popravili jer su odmah došli do mene, a ne tek nakon objave u medijima - rekao je Melčić, dodajući da je takvo postupanje dobro jer revizori mogu puno brže reagirati.

Na pitanje zašto je revizija u ovom slučaju bila tako brza i postoji li razlog za takvim djelovanjem Melčić je odao da postoje ljudi kojima je u interesu da ga smijene.

- Interes Vire da me se makne je u tome što ja često tvrdim kako je njegovo radno mjesto nepotrebno, no puno je više onih koji znaju da dobro obavljam svoj posao - rekao je direktor Čistoće. No, je li upravo Viro taj koji je odgovoran za dolazak revizora ne može potvrditi.

Do sada su u ured voditelja revizori stizali nekoliko puta, no sankcije radi mogućih propusta nikada nije morao snositi jer su istrage uvijek završile amnestijom od, najčešće, anonimnih prijava protiv direktora Čistoće.

- Prvo anonimno pismo vjerojatno je poslao Ivica Knežević, moj bivši zamjenik koji je pravio dosjee o zaposlenicima i snimao me - rekao je Melčić, konstatirajući kako je to bilo kazneno djelo.

Prijavu u tom slučaju nije podigao, već zatražio premještanje Kneževića, koji je tu poziciju kasnije i napustio.

Pomoć stranke
Melčić je dodao kako od stranke nije primio nikakav novac. Jedino što mu je SDP dao, kaže, jesu adrese delegata kojima će dostavljač kojeg je on privatno angažirao dostaviti letke. Leci koji bi uskoro trebali stići na kućne adrese stranačkih kolega Melčić je sam uredio.

Revizori su najavili ponovni dolazak danas kako bi provjerili račune za izradu letaka i ostalih troškova nastalih u kampanji za novi politički život Melčića koji smatra da svojim iskustvom može unaprijediti rad stranke.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar mmelcic
mmelcic
14:35 11.06.2010.

Opet se pokazalo da anonimne dojave sadrže samo laži. A i da ih ne bi trebalo prenositi u medijima. Naime, grafičku pripremu letka sam napravio vlastoručno, tisak platio 1033,20 kn, a distribuciju radi privatna dostavljačka firma \"Brzi patak\", dakle da Čistoća nije financirala moju \"kampanju\". Očekujem da nakon nalaza Interne revizije koji je završen i Holding dade izjavu za medije i zaštiti moj ugled u javnosti i pred delegatima sutrašnje KOnvencije.

CA
calif
13:19 11.06.2010.

po ovome tekstu bi čovjek doživio kako je interna revizija ustvari interventna funkcija nadzora, kontrole i inspekcije što ne odgovara stvarnoj poslovnoj funkciji iste. vjerovatno je došlo do zabune u poistovječivanju vanjske i interne revizije jer imaju zajedničku riječ \"revizija\" u nazivu. no nema veze, ako se to ponovi još koji put masa bu počela misliti da je to jedno te isto i da su sve revizije ustvari uskokov instrument. sve mi se čini da nije u pitanju nerazumijevanje autora članka nego direktiva političkih i medijskih upravitelja kojima je trenutni cilj prikazati visok stupanj kontrole nužan za opravdavanje političke platforme vlade u borbi protiv korupcije kako bi zadovoljili formu prema europi na bilo koji način. a opet ak se interni(unutarnji) revizori ne bune zbog takvog prikaza kaj bi se onda itko bunio.

JA
Jaane
18:13 11.06.2010.

Slažem se s califom. Kakva je ovo dramatičnost u tekstu: Interna je revizija stupila oko 14 sati blabla....svašta! Interna revizija kompanije je organizacijska jedinica iste koja radi svoj redovni posao i nema potrebe to naglašavati poput \"ušla je u prostorije\" kao da je policija ili USKOK. Ovaj tekstić mi pari ovome: djelatnik računovodstva stupio je oko 13 h u prostorije društvenog restorana e kako bi pojeo grah sa zeljem.