Zaposlenici opet pred pogonom jer ne dobivaju obećane plaće

Industrogradnja: Radnici bez kune u 2009., tvrtka ne naplaćuje poslove

27.03.2009.
u 22:18
Pogledaj originalni članak

Oko 200 radnika Industrogradnje ponovno je danas, kao i prije mjesec dana, bilo spremno na prosvjed ispred pogona u Donjoj Lomnici. Iako su se i tada okupili jer od početka godine nisu dobili plaće, za mukotrpni rad i dalje nisu plaćeni. Jedino od čega preživljavaju jesu puka obećanja direktora Josipa Galinca.

– Nastojat ćemo do kraja tjedna radnicima isplatiti plaću za studeni, a ostatak sljedeći tjedan– obećavao je tada Galinec.

Danas se pak malo nakon sedam sati dovezao u “limuzini” i u finom odijelu prošetao pokraj okupljenih radnika.

Spašava ga hrana iz vrta
– Nemam komentara – bilo je sve što je jučer rekao Galinec nakon 20-minutnog sastanka s radnicima.

– Poručio je da čeka pozajmicu banke i da će do ponedjeljka radnici dobiti jedan dio, a ostatak potkraj idućeg tjedna – rekao je sindikalist Ivan Brozović. Radnici su se, iako bez kune u džepu, razišli bez ijednog pitanja i nastavili s radom. Boje se, kažu, a direktor Galinec jasno je poručio sindikalistima - pozovete li novinare, ništa od sastanka.

– Putujem ovamo iz Krapine i imam već 16 godina staža. Plaću nisam dobio četiri mjeseca, a spašava me što živim na selu. Ono što posadimo, to i jedemo – rekao je Miljenko Kranjec.

Dug 35 milijuna kuna
Neslužbeno doznajemo da Industrogradnja nije uspjela naplatiti svoje poslove u iznosu od 35 milijuna kuna, što je dovoljno za šest mjesečnih plaća. Osim toga, u upravi tvrde da plaće kasne samo mjesec i pol.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr