Objavljen natječaj

I za kupnju nojeva Grad nudi potporu od čak 15 tisuća eura

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
I za kupnju nojeva Grad nudi potporu od čak 15 tisuća eura
30.06.2016.
u 11:15
Novac se može iskoristiti i za kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta u zonama izvan građevinskog područja grada
Pogledaj originalni članak

Zagrebački poljoprivrednici za unapređenje svoje proizvodnje od Grada mogu dobiti novčanu potporu do 15 tisuća eura, i to iz proračuna u kojem je osigurano 6,5 milijuna kuna.

Novac će se moći dobiti za kupnju domaćih životinja, od krava i bikova do svinja, konja, ovaca, kokoši, nojeva i pčela, ali za i kupnju sjemena i sadnog materijala. Poljoprivrednici mogu zatražiti i novac za gradnju ili obnovu poljoprivrednih objekata i mehanizacije pa će tako jeftinije moći obnoviti svoje farme i modernizirati pogone.

Moći će, naveli su iz Ureda, između ostalog kupiti novu opremu za pakiranje i sortiranje proizvoda, nabaviti silose za žitarice ili sušilice za voće te komušače za lješnjake, drobilice i strojeve za čišćenje koštičavog voća. Novac se može iskoristiti i za kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta u zonama izvan građevinskog područja grada radi podizanja novih nasada ili stočarske proizvodnje.

– Na natječaj se mogu javiti registrirani poljoprivrednici, vlasnici OPG-ova ili obrta za poljoprivredu, ali i tvrtke koje se bave poljoprivredom, no svi moraju imati sjedište u Gradu Zagrebu, dok uzgoj mogu imati i na prostoru Zagrebačke županije – naveli su iz Ureda.

Dodali su da će se uvažavati samo prijave pristigle do 1. listopada jer je riječ o novcu osiguranom u proračunu za ovu godinu. Sama visina subvencije ovisit će pak o broju bodova na temelju poslovnog plana svakog poljoprivrednika. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:07 30.06.2016.

ima ih dosta u saboru