Humanitarci u akciji

I ove godine družba veselih Djedova Božićnjaka dariva djecu

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
I ove godine družba veselih Djedova Božićnjaka dariva djecu
10.12.2011.
u 08:00
Družba veselih Djedova Božićnjaka već pet godina bavi se humanitarnim radom, a kada prosinac zakuca na vrata, oni odijevaju crvena odijela i kreću iz metropole darivati mališane kojima svakodnevica i nije najradosnija.
Pogledaj originalni članak

Oni su konobari, piloti, obrtnici, glazbenici, skiperi, dizajneri, no tijekom najsvečanijeg doba godine u adventsko vrijeme postaju družba 22 vesela Djeda Božićnjaka.

Shvate koliko su sretni

Ističu da dolaze iz Laponije, a tijekom godine “skrivaju” se po obroncima Šenkovca, Zaprešića, Svetog Križa, Marije Gorice i Zagreba, gdje prikupljaju donacije, odnosno igračke te pripremaju svoje humanitarne aktivnosti koje će pretočiti u vesele posjete oboljeloj djeci po bolnicama te domovima za nezbrinutu djecu diljem Hrvatske uoči Božića.

Družba veselih Djedova Božićnjaka već pet godina bavi se humanitarnim radom, a kada prosinac zakuca na vrata, oni odijevaju crvena odijela, stavljaju bijele brade i kreću iz metropole darivati mališane kojima svakodnevica i nije najradosnija.

– Kada dođete u specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi, kada vidite svu tu djecu koju sreća i zdravlje nisu mazili, a ona su vesela i sretna jer vide vas – tada shvatimo koliko smo zapravo svi sretni – poručuje Stjepan Jakševac Štef, veseli Djed Božićnjak.

Sve više volontera

Djedovima se širi društvo, svake godine, pa tako i ove, pridružuje im se sve više volontera.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.