33. po redu

HSLS: Sjednicom bez javne rasprave, Grad doseže vrhunac netransparentnosti

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
parking
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
parking
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
25.04.2020.
u 13:36
HSLS grada Zagreba ne slaže se s predloženim načinom održavanja predstojeće 33. sjednice Gradske skupštine gdje je onemogućena javnost djelovanja i gdje je prezentiranje podataka isključivo jednosmjerno od strane gradske uprave bez mogućnosti propitkivanja odluka i informacija, poručio je zagrebački HSLS.
Pogledaj originalni članak

Umjesto da se sjednica Gradske skupštine održi korištenjem videokonferencije u skladu s preporukama ministarstva te da se prenosi medijski javno kako bi se osigurala dostupnost informacija građanima, kao što je prije mjesec dana i predlagao Klub zastupnika HSLS-a i Vladimira Ferdeljija, gradska upravna tijela odabrala su način kojim nastoje onemogućiti javnu raspravu, stoji su otvorenom pismu zagrebačkog HSLS-a koji poziva predsjednika skupštine, Dragu Prgometa, kao i gradonačelnika Milana Bandića, da se, kako kažu, ne sprječava javnost rada skupštine te da se predstojeća sjednica održi u transparentnim uvjetima.

"Na sjednici se neće moći postavljati pitanja, tražiti obavijesti i davati prijedlozi već će gradski zastupnici glasovati putem aplikativnog rješenja Microsoft teamsa. Ovakva odluka dovodi do suspenzije demokracije, javnosti rada skupštine i upravnih tijela Grada, te doseže vrhunac u prikrivanju transparentnosti rada gradske uprave kao i odluka gradonačelnika", navode u svom priopćenju.

Javni sektor, dodaju, trebao bi prednjačiti u populariziranju pozitivnih društvenih promjena, a prvenstveno javne transparentnosti kako bi građani imali uvidi u odluke kojima se troši njihov novac.

"HSLS grada Zagreba ne slaže se s predloženim načinom održavanja predstojeće 33. sjednice Gradske skupštine gdje je onemogućena javnost djelovanja i gdje je prezentiranje podataka isključivo jednosmjerno od strane gradske uprave bez mogućnosti propitkivanja odluka i informacija", poručio je zagrebački HSLS.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar LauraSI87
LauraSI87
21:04 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.k­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar SharonZO81
SharonZO81
09:39 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:15 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b