POMOĆ ZA ŽIVOTINJE

Hrčkica Bella vratila se obitelji, za spašavanje ljubimaca nedostaju transporteri

Foto: Životinjski kutak
Hrčkica Bella vratila se obitelji, za spašavanje ljubimaca nedostaju transporteri
23.05.2014.
u 18:35
Svakog dana volonteri u Slavoniji, među kojima je mnogo Zagrepčana, spase i stotinjak životinja
Pogledaj originalni članak

Hrčak Bella samo je jedna od više tisuća životinja koje su u posljednjih nekoliko dana spašene iz poplavljenih područja Slavonije. U kući u Gunji našao ju je ronilac te je predao u ruke djelatnika iz skloništa Dumovec koji su je sa sobom poveli u Zagreb, a jučer je po bijelu hrčkicu u Životinjski kutak u Vlašku 105 došla i njezina obitelj. – Bellu smo oglasili na našoj internetskoj stranici kao jednu od životinja koje smo pronašli. Ostale, koje se trenutno nalaze u priručnom skloništu u Drenovcima, vlasnici  također mogu naći i to na način da se jave na broj telefona 0923178832. Na taj broj javiti se mogu i svi koji su naišli na životinje koje još lutaju – objasnila je Jadranka Dragović iz Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba (SUZA). Svakog dana volonteri, među kojima je veliki broj ljudi iz Zagreba, spase i stotinjak ljubimaca, a donacije za njih, od kojih trenutno najviše fale transporteri, još uvijek se skupljaju u Vlaškoj 105 ili na Kvaternikovu trgu bb u SUZI.

Životinjama pomažu i farmeri iz zadruge Proizvodi sela koji su jutros poslali osam šlepera hrane za stoku put poplavljenih područja.

>>Evo kako pomoći žrtvama poplave u Slavoniji!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
19:54 24.05.2014.

Znaci bolje da su potrosili 10000 kuna, recimo za spasavanje hrcka nego obnovu tvoje kuce?

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
21:02 23.05.2014.

Jeli ovo ozbiljan clanak ili sprdacina? Ronilac spasio hrcka? Koliko je to doslo porezne obveznike? Hrcak, koji inace zivi 2-3 godine.