Nanobit

Hit zagrebačkog dvojca je aplikacija za praćenje kalorija

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
aplikacija (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
aplikacija (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
studenti
31.01.2012.
u 11:00
Aplikaciju "Period Diary" kojom se prati menstrualni ciklus preuzelo je više od tri milijuna ljudi, a igru "Fashion City" aktivno igra 120 tisuća ljudi
Pogledaj originalni članak

Aplikacije koje su oduševile američku pa i hrvatsku publiku, a koje su izradili dvojica Zagrepčana, 24-godišnji Alan Sumina i 31-godišnji Zoran Vučinić, o kojima smo pisali, svakim danom bilježe sve više poklonika.

Aplikacija "Tap & Track", kojom je započela slava dvojca, omogućava praćenje kalorija i nalaženje optimalne količine dnevnog unosa kako bi se smršavjelo, dobilo na kilaži ili jednostavno zadržalo postojeću. Sadrži nutricionističke informacije o preko 300.000 proizvoda i njezino preuzimanje stoji 3,99 dolara. Korisnik unese što je pojeo, fizičku aktivnost koju je obavljao, težinu, spol, dob i visinu, a aplikacija mu na temelju priznatih izračuna prikazuje informacije o tome koliko još kalorija može unijeti. Svoj dnevnik prehrambenih navika može se poslati na e-mail doktoru, a za aplikaciju je taj dvojac lani dobio VIDI e-novation nagradu za najbolji visoko-tehnološki proizvod.

Aplikacija na koju su se “zakačile” žene je "Period Diary" koja služi za praćenje menstrualnih ciklusa. Preuzeta je više od tri milijuna puta i prevedena na devet jezika. Može se besplatno preuzeti. Od igrica je najpopularnija, pak, modna besplatna igra "Fashion City". Igru aktivno igra 120 tisuća ljudi. Sve su aplikacije dostupne na Apple storeu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MC
Mort Cinder
08:30 01.02.2012.

Ajde bar jedna dobra vijest ...... bravo dećki

BU
burza
10:21 01.02.2012.

Što če nama aplikacija za mršavljenje za to se brine vlada

Avatar My Style
My Style
14:32 01.02.2012.

Ne znam da li je to zbog skorog ulaska u EU ali vi u HR ste poceli da se takmicite sa zemljama Zapada u debilizmu !!?? Ovo sto su ova dva klipana prikazala meni lici na sprdanje sa zenama i perfidno ismevanje !!