art u garaži

Grafiti i na Kvatriću, oslikat će i Tuškanac te Petrinjsku

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
09.02.2016., Zagreb - Predstavljanje grafita oslikanih na zidovima javne garaze. U garazi na Kvatrnikovom trgu autor Slaven Kosanovic Lunar obratio se novinarima. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
grafiti garaža Kvatrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
grafiti garaža Kvatrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
grafiti garaža Kvatrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
grafiti garaža Kvatrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
grafiti garaža Kvatrić
10.02.2016.
u 18:15
Hladni podzemni zidovi “razbijeni” su jarkim bojama i dinamičnim figurama oblaka, balona i zagrebačkih zgrada
Pogledaj originalni članak

Nakon Langića, i najniža etaža garaže na Kvaternikovu trgu dobila je novo, umjetničko ruho. Poznati street-arter Slaven Kosanović Lunar oslikao je na poziv Zagrebparkinga i njezine zidove, razbivši tmurno i mračno ozračje podzemne garaže jarkim bojama i dinamičnim figurama oblaka, balona i zagrebačkih zgrada.

Gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjemu mu je predstavljanju grafita u garaži na Kvatriću dao zadatak da osmisli kako će oslikati i onu na Tuškancu.

– Prekrili smo ružne grafite jednim umjetničkim djelom i uljepšali naše garaže kako bi se građani osjećali ugodnije u tim prostorima, a uz one na Tuškancu i u Petrinjskoj ulici ukrasit ćemo i buduće garaže ispod HNK i Dolca – najavio je Bandić.

Autor novog izgleda zidova Lunar odao je i što ga je motiviralo za izradu grafita.

Reakcije ljudi potvrda su da radimo dobru stvar

Lunar

– Želja mi je dovesti boje iz vanjskog prostora u podzemne garaže i tako humanizirati ovaj inače hladan prostor. U Langiću sam koristio boju magnolije, a ovaj je prostor u bojama zalaska sunca kakve se vide kada se avionom prelijeće preko Zagreba. Najveće zadovoljstvo u cijelom projektu pružale su mi spontane reakcije ljudi, posebice djece, na novi izgled garaže, što mi je potvrda da ovdje radimo dobru stvar – rekao je Lunar.

Dodao je da je Tuškanac njegova omiljena garaža, na čijemu je platou znao igrati košarku, te da se zato jedva čeka posvetiti njenu ukrašavanju.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

FR
frish
18:54 10.02.2016.

respekt.

WU
wuggibiba
13:17 11.02.2016.

ODLICNO !!!!!

SA
samoborka
22:46 10.02.2016.

svaka cast!