Natjecanje

Gradski mehaničari upozoravaju: najčešće vas varaju na ulju

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Gradski mehaničari upozoravaju: najčešće vas varaju na ulju
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
29.09.2014.
u 11:15
Uz natjecateljski dio, posjetitelji su imali priliku posavjetovati se s mehaničarima o tome kako uštedjeti na gorivu
Pogledaj originalni članak

Kako uštedjeti na gorivu, popraviti automobil ili prepoznati sitne prevare mehaničara samo je dio savjeta koje su dijelili profesionalni automehaničari tijekom natjecanja koje se u subotu održalo u Westgate Shopping Cityju. Ukupno osam natjecatelja imalo je zadatak promijeniti vodene pumpe na automobilskom motoru, a pobjedu je na kraju odnio Viktor Sorić iz tvrtke Auto Holetić iz Velike Gorice. Postao je prvi automehaničar godine.

Posjetiteljima su savjetovali da uvijek idu k ovlaštenom majstoru te da pripaze na male stvari na kojima ih automehaničari mogu prevariti kako bi im dodatno naplatili.

– Katkad vam kažu da su promijenili filtre, a zapravo nisu ili umjesto originalnih pločica stave zamjenske, a sve uredno naplate. Treba uvijek istaknuti o kakvom je kvaru riječ i pregledati sve nakon popravka – poručio je Josip Mikeloti, jedan od natjecatelja.

Posjetitelji su uživali i u najnovijim modelima Harley Davidson motora, vozili modele drift automobila i simulatore bolida.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

LI
liliZG
14:47 29.09.2014.

mislim da je savjet vozačima pod br. 1 ipak najvažniji.... "ma imam ti ja kuma koji to može,...je najčešći početak rečenice koja na kraju završava sa dvostruko ili trostruko većim ciframa popravaka nego u startu..."

Avatar skynet
skynet
09:06 30.09.2014.

Moj savjet bi bio da u servis idete samo u ekstremno krajnjem slučaju ako baš nikako ne možete sami riješiti neki problem sa vozilom. U protivnom postoji vrlo velika mogućnost da vas dobro "ožene" za nemali broj kunića, a nećete ni biti svjesni da su vas oženili. Štoviše bićete im zahvalni za isto jer su vam prodali vrlo uvjerljivu priču o radnjama i materijalima koje su utrošili na popravak vašeg vozila.

SA
sassev
10:30 30.09.2014.

Najbolja provala, original pločice! Postoji prva ugradnja u auto industriji, a sve ostalo je zavisno od proizvođača i kvalitete jer svi oni rade dio za određeni model vozila, kad mi to provale okreneš očima. Još jedno iskustvo iz ovlaštenog servisa, ubačeni dio drugog auta u gepek kao promijenili smo vam! ha,ha,ha