Učinkovita peticija

Građani izborili povratak noćnog dežurstva ljekarne u Zaprešiću

Foto: VL FOTO
ljekarna
Foto: SDP Zaprešić
peticija (1)
Foto: SDP Zaprešić
peticija (1)
01.02.2012.
u 11:48
Obećano je da će noćno dežurstvo ubrzo proraditi čim se riješe operativna pitanja s ljekarnom
Pogledaj originalni članak

Prikupljanje potpisa građana nezadovoljnih ukidanjem noćnog dežurstva ljekarne u Zaprešiću, koja svojim radom pokriva područje s više od 60 tisuća stanovnika, ipak je urodilo plodom te izvršilo javni pritisak na gradske oce koji najavljuju razmatranje ponovnog rada obustavljenog početkom ove godine.

Naime, nakon peticije koju je inicirao lokalni SDP, gradonačelnik Željko Turk na sjednici Gradskog vijeća informirao je kako je u dogovoru sa zainteresiranim okolnim općinama, koje također sufinanciraju produženo dežurstvo ljekarne, Grad Zaprešić ipak odlučio ponovno uvesti njezin noćni rad. Obećano je da će noćno dežurstvo ubrzo proraditi čim se riješe operativna pitanja s ljekarnom.

Predsjednik zaprešićkog SDP-a Denis Begić rekao je da je Gradska uprava na sličan način, prošle godine, trebala uzeti u obzir inicijativu i potpise građana protiv poskupljenja usluga dječjih vrtića i produženog boravka u školama te odustati od smanjivanja umirovljeničkih božićnica i naknada za novorođenče, kao stečenih socijalnih standarda građana Zaprešića.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.