više modela

Grad Zagreb donio odluku o zimskom i proljetnom odmoru učenika zagrebačkih škola

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Grad Zagreb donio odluku o zimskom i proljetnom odmoru učenika zagrebačkih škola
06.06.2019.
u 22:01
Na taj način možemo uvesti i jesenski i proljetni odmor i podijeliti školsku godinu na više dijelova, tako da učenici imaju mogućnost odmoriti tjedan dana svakih dva mjeseca, rekla je tada Divjak.
Pogledaj originalni članak

Grad Zagreb donio je Odluku o jednoobraznom načinu provedbe zimskih i proljetnih školskih praznika za učenike zagrebačkih osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019./2020., priopćeno je u četvrtak iz Službe za informiranje Grada Zagreba.

 "Zimski odmor za učenike počinje od 23. prosinca 2019. i traje do 10. siječnja 2020., s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.

 Proljetni odmor za učenike počinje od 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine", stoji u Odluci o jednoobraznom načinu provedbe školskih praznika učenika osnovnih i srednjih škola u Zagrebu, za školsku godinu 2019./2020., koju je potpisao pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. 

 Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u travnju je predložila novi kalendar školskih praznika prema kojem će županije, gradovi  i škole moći birati između četiri modela koji im odgovara. Pojasnila je kako oni koji žele ostati na starom rasporedu praznika to mogu učiniti,  a preostala tri modela su takva da omogućuju više kraćih praznika, a da ukupan broj radnih dana koje svi moraju imati pritom ostane sačuvan.

“Kad je riječ o više kraćih praznika za učenike to se, po iskustvima Finske, Njemačke i Slovenije, pokazalo kao uspješniji model od ovog kojeg imamo. Na taj način možemo uvesti i jesenski i proljetni odmor i podijeliti školsku godinu na više dijelova, tako da učenici imaju mogućnost odmoriti tjedan dana svakih dva mjeseca”, rekla je tada Divjak.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
08:34 08.06.2019.

Bolje stavite dva mjeseca odmora nakon napornog tjedna rada pa kad počnu raditi dati im ista prava

LA
larala
19:49 08.06.2019.

u proljetnom odmoru je djeci uskraćen dan odmora al, bitno da svi mantraju o dužem odmoru za djecu.....eto nadam se da će ministrica i saborski zastupnici koji podupiru dotičnu jednako tako i svoje uskrsne praznike skratiti na 8 dana a, ne 21 kao do sada.