Promjene

Gospočić više ne šefuje ZG cestama

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Gospočić više ne šefuje ZG cestama
01.08.2015.
u 13:37
O Gospočićevoj smjeni nagađalo se još prije dva mjeseca, on je tvrdio da svoj posao obavlja odlično, a jučer je spakirao stvari
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na to što se prije samo dva mjeseca Alen Gospočić hvalio da su Zagrebačke ceste, na čijem je čelu, tvrtka broj jedan u čitavoj grupaciji Holdinga, koja bilježi poslovni rast i ulaže u investicijske cikluse – od jučer je on bivši.

Sa šefovskog mjesta Zagrebačkih cesta mora odstupiti, a glavnu riječ sada će preuzeti Ante Todorić, dosadašnji Gospočićev pomoćnik za tehničke poslove. I dok su iz Holdinga i službeno obznanili kadrovske promjene, gradonačelnik Milan Bandić dan nakon Gospočićeve smjene poručuje da o promjenama ne zna baš ništa.

– Svatko tko radi svoj posao nije smijenjen. Jučer kada sam išao kući Gospočić je bio na svome radnom mjestu. Ja nisam nikoga smijenio – kazao je Bandić. O smjeni je, po gradonačelnikovim riječima, vjerojatno odlučila Daniela Franić, članica uprave Holdinga, budući da je predsjednica Ana Stojić Deban na godišnjem odmoru.

– Dao sam povjerenje upravi koja je vjerojatno imala razloga da tako nešto odluči – kazao je gradonačelnik. I dok Gospočić jučer nije odgovarao na pozive, o njegovoj smjeni nagađa se otkako je Bandić najavio čistku u Holdingu svih onih koji posao ne obavljaju dobro. Uz njega se, u kontekstu nezadovoljstva, spominjala i šefica Velesajma Marina Pavković, ali i šef Vladimira Nazora Predrag Alebić koji bi već na jesen, kako neslužbeno doznajemo, mogli biti smijenjeni. Iako je Gospočić ostao bez šefovske pozicije, nije i bez posla – zbog aneksa ugovora koji je u siječnju potpisala Danijela Franić, a odobrila ga i bivša zamjenica Sandra Švaljek, Gospočiću će biti ponuđeno mjesto u Holdingu, a odluči li ga odbiti, ima pravo na otpremninu od šest mjesečnih bruto plaća.

>>Večernji list u posjedu je Sporazuma: Djeca radnika imaju prednost u Holdingu

>>'Svi se trude zaposliti svoje dijete u Holdingu'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar liquidsky
liquidsky
20:26 01.08.2015.

Fućka mi se za Gospočića ali Bandić opet dokazuje koliki je lažac. Prvo urbi et orbi najavljuje kako će smijenti određene ljude i kada netko od njih zaista bude uklonjen, Bandić o tome "nema pojma". Ali neće reći da je zapovijedio drugima da to učine. Opće je poznato kako njegova ekipa u gradu i Holdingu ne smije samostalno donositi odluke. Ne prođe ni jedan dan da Bandić ne izrekne laž. A to više nije politička lukavština, to je ozbiljna bolest.

Avatar SMECHAR
SMECHAR
08:44 02.08.2015.

Prvo trebamo smijeniti Bandiča. a onda sve ostale bosance koje nam je doveo u grad.

HR
Hrabraja
14:13 01.08.2015.

Staro pravilo u Holdingu je ako radis uspjesno nisi u sistemu.