Gorička fontana uređuje se prvi put u deset godina

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Gorička fontana uređuje se prvi put u deset godina
25.04.2016.
u 08:36
Nakon više od deset godina rada cijevi su od kamenca dotrajale , a nakon zamjene cijevi popločit će se novim kamenom
Pogledaj originalni članak

Po uzoru na one zagrebačke, i u Velikoj Gorici fontana na Trgu Stjepana Radića dobit će osvježen izgled. Radovi za koje je u gradskom proračunu rezervirano oko 70 tisuća kuna trebali bi završiti za tri tjedna, a ovo je i prva rekonstrukcija fontane od uređenja toga trga. Nije, naime, dirana gotovo desetljeće od obnove toga prostora. Obnova fontane stoga je nužna, poručili su iz Grada.

– Nakon više od deset godina rada cijevi su od kamenca dotrajale te sada fontanu obnavljamo iz temelja. Zadržat će iste konture i veličinu, a nakon zamjene cijevi popločit će se novim kamenom- poručio je direktor VG Komunalca Dragan Perić za VGDanas.

Osim kompletne obnove fontane na Trgu Stjepana Radića, na kojem se održavaju brojne manifestacije, postavit će se i nova rasvjeta. Uređenje fontana dio je proljetnog “šminkanja” grada u sklopu kojeg je očišćen i mulj iz malog jezera u Parku dr. Franje Tuđmana te izvađeni predmeti koje su građani tijekom godine tamo bacali. Djelatnici VG Komunalca u najposjećenijem su gradskom parku posadili i novo ukrasno bilje. (lk)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
18:50 06.05.2016.

E, da su imali Bandića, imali bi već 10-ak novih i obnovljenih fontana, plaćali bi skuplju vodu, čistoća bi im pojeftinila do bola, komunalne naknade isto, autobusa bi imali napretek, stizali bi iz svih naselja u Zagreb za pet minuta. Evo im Bandića. Neka ljudima bude bolje.

LI
lima83
11:37 25.04.2016.

kaj je to Miki počeo ordinirati i po Gorici?