Riješen nesporazum

Google konačno ispravio grešku: Crkva sv. Marka više nije pravoslavna

Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
Google konačno ispravio grešku: Crkva sv. Marka više nije pravoslavna
16.01.2019.
u 09:59
Sada uz kartu i točnu lokaciju crkve sv. Marka piše: "monumentalna katolička crkva srednjovjekovnog stila sagrađena u 13. stoljeću".
Pogledaj originalni članak

Pretraživač Google, odnosno njegova mreža karata Google maps promijenila je opis Markove crkve na Gornjem gradu.

Do prošlog tjedna mjesecima je stajao opis da je najstarija zagrebačka crkva "srpska pravoslavna" sagrađena između 1931. i 1940. O netočnom opisu pisao je Večernji list, a na dezinformaciju je reagirala i Zagrebačka nadbiskupija, koja je kontaktirala i Googleovu korisničku podršku u Londonu. Sada uz kartu i točnu lokaciju crkve sv. Marka piše: "monumentalna katolička crkva srednjovjekovnog stila sagrađena u 13. stoljeću".

- Drago nam je što smo u suradnji s Googleom i TZ Zagreba, ali i zahvaljujući brojnim zahtjevima za ispravkom korisnika Googlea, riješili taj nesporazum - ističu iz Zagrebačke nadbiskupije.

Video - Uskoro naplata parkiranja na Sljemenu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
09:18 17.01.2019.

Nije to jedina googlova greška.... npr- na njihovoj karti Zagreba vidi se ulica Kočići, na Jarunu... a uopće nisu K- očići nego F-očići... probao sam prijaviti, ali je velika procedura.... a mislim da i još poneka ulica nema točno ime....

BO
bojnik
20:34 16.01.2019.

Google bulumenta ne zna da krivislavne "crkvre" imaju dvostruki kriz?

AI
airbender
16:08 16.01.2019.

cekaj, pa kaj je bila pravoslavna na googlu hahahhaa, pa ja cu se raaaniiit, koja ironija hahah