Brezovica

Godinu i pol polijevam cestu vodom kako bih sačuvao kuću od prašine

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
29.07.2015., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic posjetio Desprimsku ulicu u kojoj se nastavljaju radovi na sanaciji. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
desprimska
31.08.2015.
u 10:16

Radove je obišao gradonačelnik, ali uz njega i čelnik gradskoga SDP-a
Pogledaj originalni članak

Nakon godinu i pol dana vožnje po raskopanim i prašnjavim cestama, stanovnici Desprimske i okolnih ulica dočekali su početak asfaltiranja.

Radovi na izgradnji kanalizacije i vodovoda započeli su, naime, još u lipnju prošle godine, no iako su završeni u proljeće, ceste se tek sad asfaltiraju.

Dosta se načekali

–Ovo je strašno. Godinu dana oni rade kilometar ceste. Polijevam i trošim vodu već godinu i pol da smanjim štetu, no to nikoga ne zanima - požalio se Anto Mrkonjić, stanovnik III. odvojka Desprimske ulice. Zatekli smo ga u akciji "čuvanja" kuće od prašine koju podižu vozila, ali i vjetar.

–U Austriji gdje radim kopaju sto metara i odmah ih asfaltiraju i nema ovakve prašine - rekao je Mrkonjić.

Iz Zagrebačkih cesta kazali su da su asfaltiranje započeli prije nekoliko dana, no da im treba još nekoliko da asfaltiraju ogranke Desprimske ulice u kojima su završeni ostali radovi. U preostalim ulicama gdje se građani još odlučuju hoće li priključak na vodu, asfalt bi trebao doći krajem rujna.

–Pozivamo građane koji nisu uzeli priključak za vodu da to učine čim prije kako bismo ih mogli izvesti te kako bi se mogla asfaltirati cesta - kazala je Vesna Arar Maračić iz Vodovoda i odvodnje.

Cijena priključka po kući iznosi oko 3800 kuna, a predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Imprić kazao je da su se građani zaista načekali dok radovi nisu privedeni kraju. No, dodao je, u konačnici će svi biti zadovoljni jer je do 80-ak kuća došla kanalizacija, voda te nova cesta. Imprić je i pojasnio da se sve razvuklo jer je bio plan da se asfaltiraju samo prijekopi, no obzirom na to da je cijela ulica bila raskopana čekao se novac za kompletno uređenje.

Nalog za uređenje

Stanovnike Desprimske u subotu je obišao i gradonačelnik Milan Bandić koji je u srpnju dao nalog da se ulica kompletno uredi, ali i čelnik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. On je kazao da su upravo SDP-ovci upozorili gradonačelnika na problem i da mu je drago da je on intervenirao.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
10:58 31.08.2015.

Dolaze izbori, doći će i asfalt malo prije njih.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
14:49 31.08.2015.

Štef Imprić HDZ, tako da se ne bu baš pomogel BM 365 ;)