Dlan

Gluhi bubnjari "Mur Du Son" sviraju u Močvari

Foto: arhiva VL
Gluhi bubnjari "Mur Du Son" sviraju u Močvari
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
06.09.2012.
u 09:02
Bend je sastavljen od gluhih glazbenika koji sviraju komunicirajući isključivo pogledima, dok pjevač benda tekstove pjesama pokazuje na znakovnom jeziku
Pogledaj originalni članak

U sklopu dvodnevnog “navodnjavanja Močvare” ove će subote, 8. rujna, u 21 sat nastupiti grupa gluhih bubnjara “Mur Du Son” iz Pariza. “Zvučni zid”, što je u prijevodu naziv benda, sastavljen je od gluhih glazbenika koji sviraju komunicirajući isključivo pogledima, dok pjevač benda tekstove pjesama pokazuje na znakovnom jeziku.

– Maati na djembama i kongama, Jock na bas gitari, Charly Rene na bubnjevima i Hassan na djembama „pjevat“ će na francuskom znakovnom jeziku, a prije samog koncerta bit će i zanimljivo predavanje – najavio je Angel Naumovski iz udruge Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura gluhih DLAN, koja će u 20 sati održati tribinu na temu znakovnog jezika.

– Okupljenima ćemo govoriti znakovnim jezikom, koji je pomalo nalik čudnoj kombinaciji plesa i pantomime te, naravno, odgovoriti na potencijalna pitanja – rekao je Naumovski.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.