40-ak radova

Fotozapisi za biografiju grada burne 2020.

13.10.2020.
u 12:30
Izložba koja tematizira potres i koronu otvara se večeras u Centru za kulturu Trešnjevka
Pogledaj originalni članak

Potres i korona ispisali su važno poglavlje u životu glavnoga grada, a događaji iz 2020. prepričavat će se i analizirati naraštajima. Kako bi prikupio direktna svjedočanstva, Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) pokrenuo je projekt “Biografija grada – potres u Zagrebu 2020.”, kojim je pozvao stanovnike da se aktiviraju u istraživanju posljedica pandemije i udara od 5,5 po Richteru i to pomoću snimljenih uličnih fotografija.

Izložba najboljih ostvarenja otvara se danas u 18 sati u galeriji Modulor, koja se nalazi u sklopu CeKaTea u Parku Stara Trešnjevka 1. Odaziv na natječaj, kažu, bio je odličan, a fotografije su birane prema umjetničkoj kvaliteti te dobrom oku za detalj ili priču. Odabrano je oko 40 radova koji se, uz besplatan ulaz, mogu razgledati do 23. listopada. Među izlagačima su i Pixsellov fotoreporter Patrik Macek, autor projekta “Mapiranje Trešnjevke”, i bloger Vanja Radovanović te glumac i redatelj Boris Svrtan, ali i Nada Bezić, Anto Magzan, Luka Mjeda, Krasnodar Peršun, Tomislav Gažić, Zoran Filipović... 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.