program

FotoKInoteka donosi: Pogledajte film, ali bez gledanja

Foto: kinoteka
Foto: kinoteka
Foto: kinoteka
Foto: kinoteka
20.12.2020.
u 10:09
Cijena ulaznice za program Plan za bijeg iznosi 20 kuna u pretprodaji i 30 kuna na dan izvedbe.
Pogledaj originalni članak

FonoKinoteka je programska linija kina Kinoteka posvećena glazbi i zvuku. Plan za bijeg naziv je njezina posljednjeg ovogodišnjeg
izdanja, u sklopu kojeg će predstaviti tri programa koji će vam razigrati maštu oslanjajući se isključivo na – sluh! Program je nastao u suradnji s RadioTeatrom i Multimedijalnom kolibom, a sastoji se od tri programske cjeline: Radiowalk – kino za misli, koncerta trija Nina Bajsić te male radiofonijske izvedbe Bajsove vrpce. Umjetnička voditeljica projekta je Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Radiowalk: Kino za misli
Jedan od njemačkih izraza za dokumentarnu radiodramu je Kopfkino, što bi se elegantno moglo prevesti kao «kino za misli». Spajajući ovu ideju s radiofonijskom praksom RadioTeatra nastala je radijska šetnja za usamljene šetače – radijski program koji slušatelima šapuće u uho, čita misli, emitira kraća radiofonska djela i pomaže da grad vidite drugim očima i ušima koketirajući pritom s Nevidljivim gradovima Itala Calvina. Ponesite svoj mobitel i slušalice uživajte u ovoj sasvim posebnoj zvučnoj šetnji gradom.

Nakon radijske šetnje, u dvorani kina Kinoteka publiku će dočekati koncert Nine Bajsić, uz glazbenu pratnju Jasmine Bojić i Vida Adama Hribara. Oni će – samo za ovu priliku – uz autorske skladbe izvoditi i pjesme iz radiodrama i filmova. Autorica koncepta je Pavlica Bajsić Brazzoduro, a suradnici na projektu su Sven Medvešek, Dino Brazzoduro i Nenad Marić.

Mala radiofonijska izvedba: Bajsove vrpce

Bajsove vrpce autorska su posveta radu Zvonimira Bajsića sastavljena od fragmenata njegovih dramskih tekstova i radiodramskih i dokumentarnih emisija. Na Bajsovim vrpcama zabilježeni su tipični junaci njegovih drama, mali ljude koji žele preko crte, koji u svojim stanovima i dvorištima traže i stvaraju prostore slobode i unutarnje pobune. Njima se suprostavlja dokumentarni materijal: grad u minutama prije spavanja, glazbenik koji se vraća s koncerta, pogrebi i rodilišta, jednom riječju – život. Povezivanjem kazališta i radija, dramskog i dokumentarnog teksta odlazimo u potragu za kazalištem autentičnog zvuka. Redatelj je Hrvoje Korbar, dramaturginja Pavlica Bajsić Brazzoduro prema tekstu Zvonimira Bajsića, autor glazbe je Maro Market, izvođači su Sven Medvešek i Maro Market, a za zvučne zapise zadužen je Dino Brazzoduro.

Cijena ulaznice za program Plan za bijeg iznosi 20 kuna u pretprodaji i 30 kuna na dan izvedbe.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.