muzej automobila

Ford iz 1922. već prvog dana glavna atrakcija

Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
Ford iz 1922. već prvog dana glavna atrakcija
05.07.2013.
u 15:50
Za njega kažu da je Ameriku postavio na četiri kotača. Ford T Roadster iz 1922. godine pravi je biser kolekcionarstva i najstariji izloženi automobil u Muzeju automobila Ferdinand Budicki
Pogledaj originalni članak

Želimo da ovo bude centralno mjesto druženja klubova starodobnih automobila i motora – istaknuo je Valentino Valjak

Za njega kažu da je Ameriku postavio na četiri kotača. Ford T Roadster iz 1922. godine pravi je biser kolekcionarstva i najstariji izloženi automobil u Muzeju automobila Ferdinand Budicki u Ulici Ljudevita Posavskog koji je jučer otvorio svoja vrata. U prostoru od 1500 četvornih metara izloženo je 30 starodobnih automobila, 15 motocikala, bicikli, nekoliko tisuća fotografija od kojih većina nikad prije nije viđena i još mnogo toga što predstavlja automobilističku kulturu u Hrvatskoj. Muzej je dobio ime po čovjeku koji je dovezao prvi automobil u Zagreb, a otvaranju je jučer prisustvovao njegov unuk Thomas Edwards.

– Prvi je dan prošao odlično. Posjetilo nas je nekoliko tisuća ljudi. Najveća je atrakcija bio upravo crni ljepotan Ford T Roadster, ali i Rolls-Royce iz 1954. godine koji je jedan od najskupljih izložaka i vrijedi oko 100 tisuća eura – kazao je osnivač i voditelj Valentino Valjak te naglasio kako Muzej nudi bogat sadržaj za sve posjetitelje, a programi i radionice započet će u rujnu.

– Imat ćemo predavanja, projekcije filmova, radionice s posebnim naglaskom na učenike osnovnih i srednjih škola... Želimo da ovo bude centralno mjesto druženja klubova starodobnih automobila i motora – istaknuo je Valjak. Muzej će biti otvoren svaki dan od 10 do 19 sati, cijene ulaznica za odrasle su 30 kuna, a za djecu 20 kuna.

>>Muzej automobila Ferdinanda Budickog turistička atrakcija

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.