natječaj do 30.3.

Evo gdje se još dijele parcele u gradskim vrtovima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Evo gdje se još dijele parcele u gradskim vrtovima
16.03.2016.
u 08:00
Natječaj je otvoren za još 132 parcele u četvrtima Stenjevec, Pešćenica-Žitnjak i Maksimir
Pogledaj originalni članak

Grad je objavio poziv za dodjeljivanje na korištenje ukupno 132 vrtne parcele u kvartovima Pešćenica – Žitnjak, Stenjevec i Maksimir.

Parcele se mogu unajmiti za proizvodnju hrane, odnosno povrća i jagodastog voća, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe, a prednost pri dodjeli imat će stanovnici tih kvartova, socijalno ugroženi, nezaposleni, branitelji i umirovljenici. Jedan od kriterija prednosti bit će i koliko dugo podnositelj zahtjeva živi u Zagrebu te s kolikim brojem ukućana dijeli životni prostor.

Podnositelji zahtjeva prebivalište moraju imati prijavljeno u Zagrebu, a parcele se dobivaju na korištenje u razdoblju od dvije godine bez naknade, uz mogućnost produljenja.

Od njih 132, sto i jedna parcela nalaze se u gradskoj četvrti Pešćenica – Žitnjak, u Ulici I. gardijske brigade “Tigrovi”, jedna u Stenjevcu, Ulica Savska Opatovina I. odvojak, te sedam u Maksimiru u Mandlovoj ulici.

Rok za prijavu je petnaest dana od objave, odnosno do 30. ožujka, a rezultati će biti objavljeni na oglasnim pločama i web-stranicama Grada Zagreba.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Kairosa
Kairosa
12:12 16.03.2016.

Kad će više bit parcela u drugim kvartovima.Zar ja sa Medveščaka moram jahat do Maksimira