Poznati hotel

Esplanada otvorila svoja luksuzna vrata građanima za posjet

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
esplanada (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
esplanada (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
esplanada (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
esplanada (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
esplanada (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
esplanada (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
esplanada (1)
27.01.2012.
u 14:40
Luksuznost hotela, kakvu god bogatu povijest imao, može naglo iščeznuti. Bas se zato danas pazi na svaki mogući detalj, objasnili su posjetiteljima
Pogledaj originalni članak

Gužva, komešanje, degustacija vina i gastronomskih delicija danas su bili uobičajeni prizor u hotelu The Regent Esplanade. Dan otvorenih vrata čuvenog zagrebačkog hotela među građanima nije ostao nezamijećen, pohrlili su u zdanje s pet zvjezdica.

Upoznati mogućnosti

Naime, kako je primijetio Ivica Krizmanić, v.d. direktor hotela koji je svoj radni vijek proveo upravo u Esplanadi, građani vjeruju kako inače ne smiju ući u hotel, prošetati se njime, popiti piće... Namjera otvorenih vrata ponajprije je bila upoznati građane i poslovnjake s mogućnostima organizacije skupova, proslava, dječjih rođendana i drugog, no, onda su omogućili građanima da uđu i u neke od ukupno 208 luksuznih soba. Inače, najmanja soba u hotelu velika je oko 30 četvornih metara.

Stojeći u predsjedničkom apartmanu, koji se neslužbeno naziva apartmanom Orsona Wellesa, nekoliko starijih Zagrepčanki prisjetilo se kad su posljednji puta prošetale ovim hotelom... Bilo je to vrlo davno, a danas ih najviše zanima mogu li si ovdje priuštiti kavu.

Luksuznost hotela, kakvu god bogatu povijest imao, može naglo nestati.

Modernizacija 2004.

Čitav je hotel, podsjetimo, u potpunosti obnovljen 2004. Od namještaja, tapeta i instalacija do postavljanja protupožarnih vrata, tepiha i zavjesa. Unatoč modernizaciji, hotel je ostao autentičan, pa se šetnja njime čini kao šetnja kroz prošlost.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.