'Ogoljeno i strašno'

Stan u Bandićevoj ulici nudi se za 15 kn: 'Ne bih u ovu šupu ni da mi plate'

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
državni stanovi
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
državni stanovi
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
državni stanovi
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
državni stanovi
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
državni stanovi
18.09.2014.
u 14:00
Stanari zainteresirane građane nisu htjeli pustiti unutra u razgled državnih stanova
Pogledaj originalni članak

– Čak ni da mi daju ovih 17 kvadrata i oni meni plaćaju da stanujem u njima, ni pod razno ne bih se uselio – komentirao je jučer Josip Šimić koji je došao vidjeti kako izgleda stan u Bužanovoj 14 koji po početnoj cijeni od 15 kuna po četvornom metru iznajmljuje Republika Hrvatska.

Riječ je o prostoriji u suterenu, bez sanitarnog čvora.

Ustajalost i plijesan

Njegov obilazak trebao je početi u 11 sati, ali stanari zgrade u kojoj se stan nalazi, objašnjavali su zaposlenici Državne agencije za nekretnine, baš i ne žele nove stanare, pa zaposlenike Agencije, kao ni tridesetak zainteresiranih za, kako su je nazvali, "šupu", nisu pustili u zgradu. Kad je konačno stigla gospođa koja je otvorila vrata zgrade, bilo je 11.20 sati, a obilazak je trajao doslovce dvije minute.

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

– To što oni nama žele podvaliti, nije normalno. Pa tko bi dao i kune za nešto ovakvo? – komentirali su oni koji su ušli u Bužanovu 14.

Gotovo dvostruko veći stan, ali u otprilike istom stanju čekao je za obilazak sat vremena poslije Bužanove, u Zvonimirovoj 86. Suteren od 30 četvornih metara, za koji su susjedi odmah upozorili zainteresirane da često poplavi. I zaista, čim se u njega uđe, osjeti se miris ustajalosti i plijesni, a na podu se vide ostaci blata.

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

– Ušla sam ja i prije nego što su ga otvorili, mislila sam da će biti ovako. Čim vi osjetite miris vlage u zgradi na ulazu u stan, znate što vas može čekati – rekla je Katica Ivančić dodajući kako 15 kuna po kvadratu nije mnogo, ali u većinu stanova koji se daju u najam treba uložiti još minimalno 15 tisuća eura.

Pet po pet godina

U inozemstvu, komentirali su oni koji su stanove razgledavali, postoji praksa da oni koji usele u stanove, njih i obnove, ali onda ne plaćaju najam određeni broj godina.

– Da su tako uredili, još bih i razmislila, ali ovo je vlažno, ogoljeno i strašno – rekla je Marija Oreški razgledavajući mansardu u Zvonimirovoj 86. Stanovi koji se mogu unajmiti još se mogu pogledati danas, a u najam ih se može uzeti na pet godina, što se onda može produžiti na još pet godina. Od sedam stanova koji su se jučer gledali, ljudima se najviše svidio onaj u Nodilovoj, ali, kažu, zbog licitacija njegova cijena neće sigurno biti ona najniža, od 15 kuna po četvornom metru.

>>Evo što država daje: Za stančić od 17 kvadrata bori se 30 ljudi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

GO
golub
21:25 18.09.2014.

Ako je to Bandićeva ulica nekoliko brda iza zaselka Mamići gornji niti da mi plate tamo ne bi stanovao.

KO
komentatorv3
14:42 18.09.2014.

Bandiceva Ulica 13?

DC
dubravko.crnjak
15:05 18.09.2014.

To je nama naša borba dala...da imamo Bandića maršala ;)