Gradsko vijeće

Dražen Barišić: Napravili smo sve što smo mogli da spasimo sela

Foto: Pixsell
Dražen Barišić: Napravili smo sve što smo mogli da spasimo sela
30.09.2010.
u 16:12
U devet dana četrnaest poplavljenih naselja branila su 504 vatrogasca, 400 vojnika i brojni mještani.
Pogledaj originalni članak

Osigurati fond za pomoć od elementarnih nepogoda, osnovati povjerenstvo za utvrđivanje kriterija za dodjelu novčane pomoći u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i Središnjim uredom uprave za zatvorski sustav, provesti program rada za opće dobro na poplavljenim područjima, osigurati psihološku pomoć za djecu, samo su neke od predloženih mjera za sanaciju šteta na poplavljenom području Velike Gorice. Na sinoćnjoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća članovi Kriznog stožera podnijeli su izvješća o svim aktivnostima poduzetim tijekom prošlog tjedna, kada je Sava doslovno gutala sela. Dosad je podneseno 555 prijava šteta, pretpostavlja se da se pod vodom našlo 700 kuća, a gradonačelnik Dražen Barišić izrazio je zadovoljstvo što u toj elementarnoj nepogodi nije izgubljen nijedan život. U devet dana 14 poplavljenih naselja branila su 504 vatrogasca, 400 vojnika i brojni mještani. Prema prvim informacijama, s poplavljenih područja odvezene su 64 tone animalnog otpada i 87 tona smeća. O stanju za vrijeme poplave govorili su i predstavnici mjesnih odbora. Najkraći govornici bili su predstavnici odbora u čijim je mjestima bila najgora situacija. – Oko 18 sati u ponedjeljak voda je došla do prvih kuća, a u 21.15 sati stigla su nam tri kamiona pijeska za zečje nasipe – kaže Mario Jambrešić iz Čičke Poljane.

Iako su svi vijećnici svjesni toga da najveću odgovornost u toj elementarnoj nepogodi snose Hrvatske vode, nisu ih previše optuživali i u njih upirali prstom. Na odgovornost su ih pozvali tek vijećnici Goran Beus Richemberg i Zdravko Lučić.

– Ako ste uočili da ne funkcionira sifon, istog časa treba podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih – poručio je Beus. Vatrogasci, policija, predstavnici Crvenog križa uglas su poručili – mi i predstavnici Grada Velike Gorice napravili smo baš sve što se moglo. S time su se složili baš svi vijećnici.

– Nismo očekivali toliku količinu vode – rekao je Barišić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BI
bigboii
16:35 30.09.2010.

Vjerujem da je napravljeno najviše što se moglo u daton trenutku

JA
JayCutler
16:48 30.09.2010.

Zbog novinara je izneseno mnogo laži kako bi se kompromitiralo vladajuću stranku, no realno je reći da su vodeći ljudi u gradu te vatrogasci, vojska i policija odradili dobro svoj posao.

DU
Dudek
23:01 12.10.2010.

Molim vas znade li itko u R.Hrvatskoj koliko je novaca uplaćeno na račun za slivne vode? Tko je taj novac potrošio i ušto je potrošen? Plačamo slivne vod, nema kilometrima kanalizacije, voda ide direktno u zmlju kao svaka oborinska voda.Knali se nekad čistili ručno lopatama i bili su u boljem stanju nego danas. Birokracija pojela novac i službena auta te razni nepotrebni sastanci.