još nespremni za ispit

Doznajte što su najbolje riješili na probnoj državnoj maturi

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Doznajte što su najbolje riješili na probnoj državnoj maturi
17.03.2016.
u 08:00
Na testiranju u Zagrebu bilo je 1650 učenika. Rezultati su potvrdili da mnogi trebaju bolje prionuti knjizi
Pogledaj originalni članak

Ispit iz engleskog jezika na višoj razini uspješno je riješilo 71 posto učenika, iz hrvatskog njih 53 posto, dok je najmanje uspješnih bilo na testu iz matematike, 38 posto.

Rezultati su to koje su ostvarili maturanti koji su se prije 11 dana odlučili na probno testiranje svog znanja za državnu maturu. Podsjetimo, probni ispit polagao se u Algebri, a samo u Zagrebu na njega je stiglo 1650 učenika.

Tada su priznali kako se nisu mnogo pripremali, a to su sada, kažu u Algebri, pokazali i njihovi rezultati. Engleski jezik, dodaju, bio je uspješan kao i prošle godine, a ostale će predmete učenici još ponoviti prije pisanja prave mature.

Više od 60 posto maturanata u ovom se trenutku priprema se za maturu, ali 38 posto njih uopće se nije počelo pripremati za važan ispit koji slijedi za manje od tri mjeseca – poručili su iz Algebre te dodali kako su u njihovu testiranju koje se provodilo u više gradova Hrvatske najbolji matematičari ispali upravo srednjoškolci iz Zagreba. Zasad, zaključili su, maturanti još nisu potpuno spremni za polaganje državne mature. 

>>'Isprobali' državnu maturu i zaključili: Treba to još malo 'izbrusiti'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.