Iračanin Rene Alrofei

Domaćicama otkriva nove recepte i daje gastro savjete

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
dućan orijentalne hrane
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
dućan orijentalne hrane
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
dućan orijentalne hrane
14.11.2013.
u 13:30
Pogledaj originalni članak

U Importanne Centru u Zagrebu nedavno je otvoren dućan orijentalne hrane Tigris Oaza. To je još jedan od dućana takve vrste u Hrvatskoj u kojem se može naći više od 100 različitih artikala orijentalne hrane – libanonske, turske, sirijske, tuniske, egipatske, iranske te iz ostalih bliskoistočnih i afričkih zemalja.

Čarolije kuhinje

Vlasnik dućana Rene Alrofei, Iračanin s hrvatskom putovnicom, odlučio se otvoriti dućan jer, kako kaže, htio je da Hrvati koji ne putuju tim egzotičnim zemljama okuse čaroliju kuhinje tih zemalja.

– Kada sam odlučio otvoriti taj dućan, puno mojih prijatelja proglasilo me ludim jer u takvoj krizi otvarati nešto tako posve drugačije za njih nije bilo normalno. Ali, evo, hvala Bogu, nakon tri mjeseca dolaze mi ljudi iz svih krajeva Hrvatske – govori Rene.

– Uz brojne začine kao što su šafran, kumin, kurkuma, curry, začin za ribu sumak i ostali, u bogatom asortimanu možete pronaći i falafel, bamiju, turšije, bulgur, tahini, rižine rezance, indijsku basmati rižu ili pikantni umak od manga – istaknuo je vlasnik i dodao:

Od slatkog do ljutog

– Iz raznolike ponude moguće je izdvojiti i listove vinove loze, suhi limun i humus s tahinijem, kao vodu od narančina cvijeta ili ruže. Ljubitelji ljute hrane mogu naći tunisku harissu, umak koji sadrži 87% ljutih paprika, a za ljubitelje slatkog izdvajamo baklavu ptičje gnijezdo i baklavu s pistacijom, pečeni med s bademima i indijskim oraščićima te mamul, kolač punjen datuljama, uz koji dobro prijaju razni čajevi koje nudimo – ističe Alrofei ponoseći se time što je 80 posto njegovih kupaca Hrvata.

– Najdraže mi je kada mi ujutro dolaze domaćice i kupuju, a ja im objašnjavam kako najbolje upotrijebiti koje proizvode i dijelim im recepte za kuhanje. Drugi dan dolaze s osmijehom na licu jer su im ukućani bili zadovoljni ručkom. Drago mi je što vidim da su kupci zadovoljni, vraćaju se i dovode sa sobom nove kupce – ističe Rene otkrivajući nam da mu je u planu otvoriti takav dućan i u drugim dijelovima Hrvatske.

>>Jabuke su 'out', liči je 'in' - Hrvati vole egzotično voće

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.