Dokazi o korupciji

‘Dokumenti iz mojeg podruma USKOK-u su na raspolaganju’

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
‘Dokumenti iz mojeg podruma USKOK-u su na raspolaganju’
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
23.10.2014.
u 11:30
Tomislav Jelić bivši je zastupnik Gradske skupštine i kaže da godinama prikuplja dokaze o gradskim aferama
Pogledaj originalni članak

– Sve dokumente koji dokazuju korupciju i koji su zaključani u mojem podrumu stavljam na raspolaganje USKOK-u. Ima tu svašta – poručio je Tomislav Jelić, bivši zastupnik Gradske skupštine i žestoki protivnik politike pritvorenog gradonačelnika Milana Bandića.

Godinama je, kaže, upozoravao na Bandićeve afere, pogotovo one koje se tiču zamjene zemljišta.

– Kad sam ja govorio, drugi su šutjeli. Zadovoljan sam što je uhićen, ali mi nije jasno zašto se toliko dugo čekalo. Moj je savjet istražiteljima da se više fokusiraju na štetne zamjene zemljišta nego na korištenje službenih automobila – kazao je Jelić.

Podsjetio je, prema njegovu mišljenju, na jedno od najtežih djela, a to je koncesija za pročišćavanje otpadnih voda čija je početna cijena prema osnovnom ugovoru iz 2000. bila oko 180 milijuna eura, a godinu poslije skočila je na gotovo 300 milijuna eura.

– Tu su i sumnjive zamjene zemljišta na križanju Heinzelove i Vukovarske te jedne banke u Vukovarskoj ulici, a sve uz pomoć korumpiranog sudskog vještaka Mirka Kožulja – uvjerava Jelić.

Smatra da će se optužnica još proširiti i kako je ovo kraj Bandićeve političke karijere.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

DU
Deleted user
14:14 23.10.2014.

zanimljivo je kako sad neki komentatori nastoje diskreditirati Jelića. Tko je pratio zbivanja u Zagrebu, zna da je Jelić čitavo vrijeme pošteno radio i bio na usluzi građanima Zagreba.

DR
dragibud
13:58 23.10.2014.

imali u jelicevom podrumu glodavaca imam brigu da ne uniste dokumentaciju ili je jelic svaki dan pregledava

PO
portugisac
12:09 23.10.2014.

Uvijek je bilo ovako jadnih duša.Nije svakome u crkvi fučkati. Znači ono što je Bandić radio, bilo je u interesu grada a za sve ostalo imao je potporu gradske skupštine. Pa nije valjda sam sve odobravao. Uglavnom iza Bandića stoje rezultati jer je od Zagreba stvorio svjetsku metropolu. Zašto Tomislav Jelić ne prijavi Milanovića zbog toga što upropaštava cijelu Hrvatsku. Milanović je izvozao cijeli Hrvatski narod dok je Bandić dao prevoz bolesnoj osobi u bolnicu kao i prevoz zlatnoj Hrvatskoj sportašici koja nas je proslavila u svijetu nasuprot Milanovića koji nas je osramotio u svijetu. Trebalo je Sandri dati na koriščenje naj bolji auto iz Milanovićevoga voznoga parka. Zamisli Milanović leti avionom na Krk da se sretne sa ljubavnicom i nikome ništa. Za jedan dan sve su novine utihnule. Šta nam uradi udba i komunizam.