Došlo na red

Dogodine uređenje starog Savskog mosta i okretišta, koje dobiva i stajališta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb, Savski most
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb, tramvajsko okretiste Savski most
15.10.2014.
u 10:15
U tijeku je izrada projektne dokumentacije za sanaciju lokacije koja će dobiti moderan izgled, samo za obnovu okretišta bit će potrebno oko tri milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Početkom sljedeće godine počet će uređenje starog, pješačkog Savskog mosta! Projekt je to koji napokon kreće u realizaciju, a kojim će uz uređenje mosta biti uređeno i kompletno okretište Savski most.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju mosta, koja podrazumijeva sanaciju narušene statike i uređenje gornje plohe, pri čemu se postojeći izgled neće mijenjati od trenutačnog, kakvog Zagrepčani i pamte.

Sigurnije za pješake

Naime, sam most, posebice zimi, nesiguran je za pješake, a rupe na njemu su uglavnom krpane čeličnim pločama, no Viaduktovom donacijom gradu Zagrebu, pješaci, naročito stanari Kajzerice i Knežije, već potkraj iduće godine, za kada je planiran završetak radova, imat će potpuno uređeni most i okretište.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uređenjem okretišta uklonit će se bespravne građevine, napraviti stajališta kojih nema, urediti stara gostionica, evidentirana kao vrijedna građevina sagrađena prije Drugog svjetskog rata, a uz nju će posebno biti uređen i okoliš.

– Uređenjem i obnovom stare plohe samog okretišta bit će sanirani i uređeni kiosci kako bi taj dio dobio urban i moderan izgled. Sanacijom mosta pješaci će napokon biti sigurni – poručili su iz Grada.

Za uređenje okretišta i prilaza do njega u proračunu za 2015. osigurat će se tri milijuna kuna, a ista je procjena vrijednosti Viaduktove donacije (u materijalu i ljudima) starog Savskog mosta Gradu. Cijeli će projekt Grad realizirati u suradnji s Hrvatskim vodama.

– Uredit će se prometna regulacija s južne strane, a okretište će ponovno dobiti na važnosti. Građani toga dijela napokon će imati uređen prostor – poručuju iz Grada.

Bliže "Zagrebu na Savi"

Realizacija projekta, koji će udovoljavati svim standardima, a kojim će se urediti i prilazni dio mosta i dio nasipa, sve više približava realizaciji i odavno najavljivan projekt "Zagreb na Savi" koji bi bio dugoročno rješenje problema vezanih uz rijeku Savu i zaobalje, od granice sa Slovenijom do Siska.

>>Zaboravljeno okretište na Savskom mostu! Do kada?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
12:57 15.10.2014.

Jako lijepo. Sve čime se poboljšava život svih nas - dobro je došlo. Jedino - nemojte rasipati novce nego neka struka kaže što i kako raditi, da se ne bi događalo da mi dva puta plaćamo uređenja i radove. Nedavno se to ponovilo i još nije gotovo u Mesničkoj - pa dobro pazite kako trošite naš novac. Napokon, nitko ne zna sve, zbog toga i posto je stručnjaci za svako područje: od pekara do arhitekta.

DU
Deleted user
11:09 15.10.2014.

Treba urediti prostor za noćne drogeraše.