Novo mjesto u gradu

Dobro došli u Šupu – otkrijete li gdje je

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16.02.2017., Zagreb - Interijer kluba Supa koji se nalazi na tajnoj lokaciji, a posjetitelji mogu uci samo sa pozivnicom. Ana Angie Perduv zaduzena je da posjetitelje dovede do kluba. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
šupa
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16.02.2017., Zagreb - Interijer kluba Supa koji se nalazi na tajnoj lokaciji, a posjetitelji mogu uci samo sa pozivnicom. Ana Angie Perduv zaduzena je da posjetitelje dovede do kluba. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
16.02.2017., Zagreb - Interijer kluba Supa koji se nalazi na tajnoj lokaciji, a posjetitelji mogu uci samo sa pozivnicom. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
šupa
18.02.2017.
u 18:30
Ući se može samo uz poziv. I ako vas pusti domaćica - jedna od najpoznatijih hrvatskih pin up djevojaka, Ana Angie Perduv - koja kroz otvor provjerava tko stoji pred vratima
Pogledaj originalni članak

Skrivena je iza teških vrata dodatno zaključanih zasunom, među debelim zidovima koji upijaju svu buku.

Ući se može samo uz poziv. I ako vas pusti domaćica koja kroz otvor provjerava tko stoji pred vratima. No pitanje je hoće li vam se i tada posrećiti. Jer Šupa, novo mjesto u gradu, prima maksimalno 30 ljudi. Smještena je u prostoru bivše šupe u jednom od podruma u centru Zagreba, a lokacija je tajna.

Iz doba prohibicije

Koncept je to poznat u svjetskim metropolama, ali novost u našoj. Na ideju da otvori takav bar došao je Tomo Ricov, a ključeve drži jedna od najpoznatijih hrvatskih pin up djevojaka, Ana Angie Perduv.

– Tzv. speakeasy barovi nastali su 1920-ih za prohibicije u Americi, a obično su se otvarali u podrumskim ili stražnjim prostorijama. No, i kad je zabrana točenja alkohola ukinuta, koncept je ljudima bio toliko zabavan da su ga zadržali – objašnjava Ricov, koji je i sam posjetio niz takvih barova u svijetu. Obično se uz njih vežu i vrhunski kokteli, koji se ne mogu kušati nigdje drugdje, pa su u Šupi angažirali barmena Dominika Bečvardija, koji je osmislio pića sa svojim potpisom.

– To su neobični kokteli s raznim ekstraktima, pa se može popiti i onaj od viskija s javorovim sirupom, sirupom od meda i ljutih papričica. Ili cijeđeni sok od grejpa s vanilijom i ginom, taj mi je najdraži – kaže Angie.

Svaki se vikend popis pozvanih mijenja, a onaj tko uđe, može još nekoga preporučiti. Iako se otvorila početkom lanjskoga prosinca, Šupa je već postala popularna, uglavnom među onima “dubljeg džepa”. Kokteli, naime, stoje i po 70 kuna, a može se naručiti i butelja najskupljeg šampanjca, koja košta i nekoliko tisuća.

– Kada pripremamo tulum, obično odredimo neku lokaciju izvan Šupe, tzv. meeting spot, pa ja dođem po uzvanike. No nitko se još nije izgubio – ističe Angie.

I ne izlazi se tako lako

Ovakvim su barom, dodaje Ricov, željeli afirmirati koktel-kulturu, koja je u Hrvatskoj još u povojima.

– Ideja je bila i da koktele ljudi više ne povezuju s plažom. I da ih “podignemo” na veću razinu. Za vrhunske koktele potrebno je vrijeme pa se u Šupi rade od pet do deset minuta – ističe Ricov.

Uređenjem su pak željeli stvoriti kućnu, atmosferu dnevnoga boravka, a čini se i da su uspjeli. Jer svi koji dođu, ostaju cijelu večer.

– Nismo unajmljivali dizajnera. Djelo je to skupine entuzijasta, donijeli smo kristalne lustere, umjesto tapeta postavili materijal kojim se presvlači namještaj da dobijemo dojam pliša, a slike smo donijeli od kuće – dodaje Ricov.

Lokaciju ni mi nećemo otkriti, a savjet je: nađite vezu za upad.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

GI
Gips
10:16 19.02.2017.

Koga briga gdje je to kad je i tamo porez od 25%

VI
Vito
07:40 20.02.2017.

– Ideja je bila i da koktele ljudi više ne povezuju s plažom. I da ih “podignemo” na veću razinu. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Samo snobovi piju kad i što ne trebaju. __________________________ Pijancima je i tako svejedno što im se ulijeva u grlo i gdje im se ulijeva u grlo. _______________________ Tipično malograđansko ponašanje nedozrelih "odraslih" osoba koje ne znaju što je život pa se prenemažu razgovorima o ukusu i okusu alkohola pomiješanog sa svime i svačime. ___________________ Najsmješnije od svegha je to što takve nedozrele osobe čitaju "večernjak", a ne neke poslovne novine ili još bolje stručne novine o pićima i gastronomiji. __________________ Jer takvi članci sigurno ne mogu niti do portira stručnih novinarskih kuća, kamoli do novinara stručnjaka koji prate gastronomiju i alkoholne mješavine. ___________________ Ali alkoholičarima je i tako svejedno tko ih pozva na opijanje

ZZ
zzz
16:30 19.02.2017.

Inače volim nove koncepte, no ovo mi nije interesantno. Tim više zbog visine cijene i "tajanstvenost". Hvala, preskačem.