Cijene taksija

Do jeftinijeg taksija samo pozivom - nema mjesta na stajalištima

Foto: PIXSELL
Do jeftinijeg taksija samo pozivom - nema mjesta na stajalištima
07.01.2011.
u 20:30
Riječki Cammeo dijelit će letke i vizitke te prema pozivima raditi iz svoje centrale na Radničkoj
Pogledaj originalni članak

Taksi-trakavica se nastavlja, a hoće li građani doista imati koristi od novih prijevoznika ustanovit će se već sljedeći mjesec. Naime, kako je najavio Kosta Minovski, vlasnik Taxi Cammea, koji najavljuje dolazak 200 novih taksija, poslovni plan neće prilagođavati te ostaje pri tvrdnji kako njemu stajališta taksija u gradu, aerodromu te autobusnom i željezničkom kolodvoru ne trebaju.

Cijene ostaju iste

Taj će problem, tvrdi riječki poduzetnik, riješiti lako.

– Dijelit ćemo letke i vizitke na mjestima na kojima to smatramo potrebnim. Nama stajališta ne trebaju. Taksi-centrala u Radničkoj nama će biti zakon i tamo će svi naši taksisti čekati pozive građana – kaže Minovski.

Kako će riješiti problem disperziranosti korisnika Minovski nije znao objasniti. Jedino što može jamčiti, kaže, jest da nitko neće taksi čekati dulje od 15 minuta.

– Oni se ionako nigdje ne bi mogli parkirati jer su sva stajališta zauzeta, iako bi na to imali pravo, a cijene svojih usluga sigurno više nećemo spuštati – rekao je s druge strane Juraj Šnidarić, predsjednik udruženja Radio taksi Zagreb.

Cammeo će građane pokušati pridobiti cijenom; 20 kuna za pet kilometara i dodatnih pet kuna za svaki idući kilometar. Uz moguće popuste za umirovljenike, studente i druge socijalne skupine Minovski planira poljuljati postolje preostalih 1030 taksista. Njih više od tisuću i dalje će raditi po cijeni od 16 kuna za start i šest kuna po kilometru, dok će noćna cijena biti uvećana 20 posto.

U rukama stručnjaka

– Procjenjujem da će biti velikih problema s vozačima jer ih nema dovoljno. Jedan vozač može tjedno raditi maksimalno 30 sati, tako da neće biti moguće organizirati rad u tri smjene – trenutačnu je situaciju ocijenio Mijo Bezer iz gradskog Ureda za promet, odgovarajući na pitanje jesu li najave Minovskog realne. Sve je u rukama stručnjaka, koji će nakon zaključenja natječaja, 28. siječnja, ocijeniti koje tvrtke zadovoljavaju uvjete.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

M2
meri_22
12:13 08.01.2011.

18.12. u Rijeci je doista bio kolaps,zbog snijega. Cammeo sam zvala u 04h da pitam da li voze prema mom kvartu,jer sam trebala u 5 30h biti na kolodvoru,imala kupljenu kartu za Zagreb. U doticnom \"Cammeu\"su rekli da nema problema. Na snijegu i zimi sam cekala 45min.i jos potrosila kredit na mob.stalno ih zovuci. Govorili su:\"evo,ide prema vama\", da bi nakon 45min,rekli, \"pa,ne moze doci\".U Zagreb nisam otisla,a tek poslije sam cula da oni sve kupe po putu,pa kada dodu na poziv,ali da je uobicajno da ih se ceka od 30min. pa nadalje. Toliko o Cammeu,ja ih vise nikada necu zvati!!!

MA
malamikica
21:12 07.01.2011.

jedva čekam da dođu!!!! Od Utrina do Črnomerca danas platih 80 kn??

AG
Agramer198
20:56 07.01.2011.

kako bi to naš blagoglagoljivi i nadasve elokventni Zdravko Mamić rekao,\" prestanite lagati ovaj napaćeni narod\" i DAJTE NAM VIŠE JEFTINIJE TAKSIJE!!