Karnevalska manifestacija

Deseti put 'Lisinski pleše po maskama' uz brazilski show, diskohitove i Psihomodo Pop

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Deseti put 'Lisinski pleše po maskama' uz brazilski show, diskohitove i Psihomodo Pop
13.02.2019.
u 09:34
Bogat program predvodi Psihomodo Pop, koji će dati presjek svoje 35-godišnje karijere, no kako će se maskirati, frontmen Davor Gobac nije želio otkriti
Pogledaj originalni članak

U maniri prave zvijezde, polako se spuštajući niz stepenice uz pratnju glazbe, odjeven poput brazilske plesačice, ravnatelj Koncertne dvorane Dražen Siriščević najavio je jučer jubilarno, deseto izdanje popularnog karnevalskog programa “Lisinski pleše pod maskama” koji će se održati 23. veljače. Svojom je maskom “odao” i izvođače, Brasil Bahia Show, najbolju brazilsku baletnu grupu u Europi.

Bogat program predvodi Psihomodo Pop, koji će dati presjek svoje 35-godišnje karijere, no kako će se maskirati, frontmen Davor Gobac nije želio otkriti. Nastupit će i Disco Magic Band, čija je predstavnica Sugar Love najavila dvosatni program diskohitova. Mak teatar, poznat po svojim žonglerima i akrobatima, također sprema iznenađenja.

– Naš je posao čarolija, sve zabavljamo hrpom šarenih materijala, veselih detalja, dinamičnih fora, a nadamo se da ćemo klince, ali i odrasle, ostaviti u čudu – rekao je njihov mađioničar Leonardo Krakić. Luda večer uključuje i nastupe drugih iluzionista, među kojima i Catarze, zaigranog kolektiva Cirkorama, koji promiče cirkusku umjetnost, zagrebačkih mažoretkinja te DJ King Konga. Projekt sufinancira Grad, a pročelnik Ureda za kulturu Tedi Lušetić rekao je kako je takav cjelovečernji program Zagrebu i te kako potreban, posebice jer nema dugu fašničku tradiciju poput Samobora ili Rijeke.

– Lisinski se zaista potrudio, svi su ovi izvođači mamac za publiku i jamac da će se odlično zabaviti – kazao je Lušetić.

Spremne su i nagrade za posjetitelje koji će se najbolje maskirati, među kojima su odlasci na koncerte Bečke filharmonije, Maroon 5 u Pragu te Bon Jovija u Klagenfurtu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.