projekt od 100 milijuna kuna

Derutni noćni klub postat će sportski centar kvarta Sesvete

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Sesvete
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Sesvete
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Sesvete
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Sesvete
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Sesvete
27.01.2015.
u 16:00
Postojeći objekt prenamijenio bi se u budući sportski centar Sesveta. Obnovit će se igrališta, urediti biciklistička staza, skate park...
Pogledaj originalni članak

Više od 100 milijuna kuna, barem prema prvim procjenama, bit će potrebno za potpuno uređenje rekreativnog prostora u Sesvetama koji bi se uredio na potezu od Zagrebačke ulice pa sve do igrališta nekadašnjeg nogometnog kluba.

Cijeli projekt, koji je lani u Gradu iniciralo Vijeće četvrti Sesvete, odvijat će se u fazama, a prva faza predviđa uređenje danas derutnog objekta kluba Planet i igrališta koja također propadaju.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

– Taj zapušteni objekt postao je okupljalište narkomana, a riječ je o vrijednom prostoru na kojem se treba urediti rekreacijski dio koji nedostaje Sesvetama – poručio je Marijan Tomurad, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Na prostoru derutnog Planeta tako je predviđena obnova dva velika igrališta – jednog koje bi se na korištenje i upravljanje dodijelio Osnovnoj školi Luka koja ionako nema dvorane, i drugog za nogomet, košarku i rukomet koji bi mogli koristiti svi stanovnici Sesveta. Uz spomenuta dva igrališta planirana je i mala zatvorena dvorana za fitness i borilačke sportove, predviđene su i svlačionice te ugostiteljski dio.

Od toga dijela sve do Dobrodola uredila bi se i biciklistička staza, a na tome potezu uredio bi se prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, kao i skate park.

– Dosad je sa stručnim službama Grada Zagreba odrađeno nekoliko sastanaka vezanih za uređenje ovoga dijela koji je lani obišao i sam gradonačelnik Bandić te prihvatio prijedlog Vijeća gradske četvrti. U Planu malih komunalnih akcija ove godine osigurat ćemo novac za izradu projektne dokumentacije kako bi se u ovom dijelu grada napravio vrijedan prostor na korist Sesvećana. Predviđanja su da će ova gradska četvrt još više rasti tako da su ovakvi projekti nužni – poručio je Tomurad.

No prema predviđanjima, realizacija projekta mogla bi početi tek za godinu dana kada se prikupi sva potrebna dokumentacija i novac za radove.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DU
Deleted user
16:21 27.01.2015.

Nije mi baš jasna fraza "jednog koje bi se na korištenje i upravljanje dodijelio Osnovnoj školi Luka koja ionako nema dvorane"..Ja sam pohadjao tu školu 1980-1989g i dvorana u sklopu škole je bila super i redovno su se održavali turniri Grada Zagreba i osvajale sportske nagrade.Ovi ostaci igrališta su takodjer bili vlasništvo škole Luka,a na mjesto Planeta bilo je atomsko sklonište.Tko je ustvari odgovoran za takvo zapuštanje i uništavanje imovine,klub Planet ili grad?Moj stav je da se svi sportski objekti i prateći sadržaji ( ugostiteljstvo,najam bicikla i opreme prepusti OŠ Luka a ne privatnim poduzetnicima pa će opet mladi imati najmanje koristi od sportskih sadržaja a profitirat će samo vlasnici čevapđinica ..

KR
kruško1
17:46 27.01.2015.

sesvete su zakon

BG
biserka.gasparac
15:07 28.01.2015.

To su lijepe vijesti ali upitna je realizacija i nije li to samo izborno obecanje? Sramota je i sto se do sada nije uspjelo djeci koja silaze sa Badel brijega prema OS Luka napraviti pristojnu stazu vec se klizu po blatu kao da su u zabiti ili moraju pjesaciti po glavnoj prometnici.