plac-patrola

Čušpajz s graškom i noklicama

Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
Čušpajz s graškom i noklicama
10.10.2013.
u 17:00
Za ručak varivo, a za desert kolač od jabuka. Ukusan i jeftin desert gotov je za svega pola sata.
Pogledaj originalni članak

Štefica Bosanac svaki drugi dan ide u nabavku svježih namirnica na trešnjevačku tržnicu jer za svoju obitelj voli kuhati domaća jela. 

Sastojci:

30 dag bijelog mesa - 12 kuna

1/5 kg graška - 5 kuna

2 krumpira - 50 lipa

2 mrkve

1 paprika

1 jaje

Za 4 osobe

Postupak:

Za ovaj ručak Štefica se odlučila za čušpajz s graškom i noklicama. Prvo pirja pileće meso na luku, doda malo paprike, svježu rajčicu, grašak, krumpire izrezane na kockice i mrkvu. Sve se zajedno kuha nekih 45 minuta. Za pripremu noklica koristi jaja, brašno i malo soli. Budući da se u glavnom jelu nalazi dovoljno povrća, uz ručak neće servirati salatu. No, za deset će Štefica pripremiti kolač s jabukama za koji koristi biskvit umjesto prhkog tijesta. Dok se biskvit peče u pećnici jabuke se pirjaju, od čega napravi filu u koju dodaje šećer i cimet. Ukusan i jeftin desert gotov je za svega pola sata.

Štefica je inače po struci ugostiteljica, no trenutačno je nezaposlena pa se sinovima i suprugu trudi svaki dan pripremiti zdrav i ukusan obrok, a najčešće pravi čušpajz.

>>Složenac od vrganja i tijesta ručak je za pet

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.