Traže se zakupci

‘Bum’ poslovnih prostora u gradu – čak 97 tisuća raspoloživih m²

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
‘Bum’ poslovnih prostora u gradu – čak 97 tisuća raspoloživih m²
14.08.2012.
u 08:00
Najveći dio novih ureda otpada na još neotvorenu zgradu Sky Office. Ostali zakupi uključuju poslovnu zgradu Green Gold te Ban i Bundek Centar, koji su pri samom kraju izgradnje
Pogledaj originalni članak

U Zagrebu će se do kraja 2012. otvoriti novih 97.000 četvornih metara poslovnih prostora, stoji u izvješću hrvatske podružnice tvrtke za poslovanje s nekretninama Jones Lang LaSalle. To je više nego triput veća površina uredskog prostora od one dovršene između 2009. i 2011., napominju u izvješću. Najveći dio, otprilike 70 posto, predstavljaju ugovori o zakupu u Sky Office poslovnom tornju, gdje su zakupci već uselili, a čeka se tek uporabna dozvola za samo otvaranje.

− Tornjevi su popunjeni 70 posto, a cijene zakupa ovise o kvadraturi prostora koji se iznajmljuje, poziciji prostora u tornju, odnosno na kojem se katu poslovni prostori nalaze i razini uređenosti prostora, a iznose do 17 eura po kvadratu − rekli su iz Sky Officea, koji iznajmljuju prizemlje i 21 etažu, a svaka etaža iznosi otprilike 750 četvornih metara.

− Broj poslovnih prostora po etaži ovisi isključivo o potrebama zakupca koji sami mogu organizirati prostor prema vlastitim potrebama. Prostor se može urediti kao "open space" ili "cellulare" ured, ovisno o željama budućih stanara − kažu.

Ostali zakupi uključuju poslovnu zgradu Green Gold, čije je otvorenje bilo planirano za prošlu godinu, no zbog poteškoća u gradnji prolongirano je na aktualnu, te Ban i Bundek Centar koji su pri samom kraju izgradnje.

− Poslovni i trgovački prostori u Bundek Centru prostirat će se na 26.000 četvornih metara na osam katova − rekli su iz Stipić Grupe, jednog od investitora. Ipak, toliko novih uredskih prostora ne znači i nova radna mjesta.

− Nažalost, ne dolaze nove tvrtke, već se uglavnom radi o selidbi zbog smanjenja troškova − rekao je Tomislav Gregurić, direktor Jones Lang LaSallea.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

Avatar vladtepesdd
vladtepesdd
09:31 14.08.2012.

tako je

OB
-obrisani-
09:39 14.08.2012.

prva i osnovna stvar - cijene m2 su nerealno visoke, najam je nerealno visok ma koliko god netko mislio da nije.. ova država ide dolje, sve ide dolje, proizvodnja, prodaja, zarada... sada se samo budale zadužuju ili kupuju... kao već se priča da će cijena pasti godinama, eh da, već država propada godinama i sve je gore... samo treba biti strpljiv, još ima sigurno makar godina-dvije pa ćemo dotaknuti dno...

MI
mislav
10:13 14.08.2012.

...dao Bog da propadnete vi i jutarnji.....korumpirana stoka ,žuta novinarska...nitko vas više ne kupuje........