ivanić grad

Buče i prerađevine postale gastronomska i turistička atrakcija

Foto: Rajko Polić
ivanić (1)
Foto: Rajko Polić
ivanić (1)
Foto: Rajko Polić
ivanić (1)
Foto: Rajko Polić
ivanić (1)
24.09.2013.
u 22:49
To je zapravo „priča“ o buči na tisuću načina u slatkoj i slanoj varijanti, a je li glavno jelo ili prilog mesu, odnosno meso buči, na osobnom je izboru.
Pogledaj originalni članak

Upravo je najavljena 9. ivanićgradska Bučijada, koja se već tradicionalno održava trećeg vikenda u listopadu i u pravom smislu riječi je turistička, gastronomska, etnografska, kulturna i gospodarska manifestacija.

Od lokalne vlasti, uglednih ugostitelja, slastičara, proizvođača ulja i nezaobilazne turističke zajednice s turbo angažiranom Ankicom Bešter do proizvođača vina, salama i drugih domaćih specijaliteta, spremno će dočekati svoje goste. To je zapravo „priča“ o buči na tisuću načina u slatkoj i slanoj varijanti, a je li glavno jelo ili prilog mesu, odnosno meso buči, na osobnom je izboru.

I ove godine Bučijadu će „obliznuti“ poznata novinarka i književnica Božica Brkan, koja je za kraj vezana svojim korijenima i mnoge je fine običaje stavila na papir u Večernjem listu, knjigama a sada na portalu Oblizeki. Sve pojedinosti i programe, priredbe i jelovnike najbolje je prostudirati na internetu pod „bučijada“. Svakako treba reći da Ivanić u Zagrebačkoj županiji vrlo dobro koristi svoje prirodne sadržaje i blizinu metropole za česte i dobro organizirane gastro-eko-etno turističke manifestacije s kojih se nitko ne vraća nezadovoljan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.