KULTURNA PONUDA Zagrepčane u srpnju i kolovozu očekuje niz glazbenih poslastica

Bogato ljeto uz U2 i P. Smith

29.06.2009.
u 00:37
Pogledaj originalni članak

Vrućine i godišnji odmori u srpnju i kolovozu ispraznit će Zagreb, no kulturnih događanja neće manjkati. Na jarunskom Otoku hrvatske mladeži zaorit će se opet glazba s Rokaj festa, koji će se održati od 3. do 5. srpnja. Nastupi bendova svjetskog glasa poput Primal Screama, Razorlighta, The Charlatansa ili naših Hladnog piva i Leta 3 zasigurno će privući publiku ne samo iz Hrvatske, već i iz čitave regije.

Kuma punka u Tvornici
U Tvornici kulture 13. srpnja sa svojim bandom gostuje kuma punka iz New Yorka, 62-godišnja Patty Smith. Legendarnoj kantautorici u bandu će se priključiti i Tom Verlaine, jedan od osnivača nekoć kultnog punk banda Television. Najveći spektakl glazbeno bogatog zagrebačkog ljeta bit će koncerti grupe U2 9. i 10. kolovoza na maksimirskom stadionu, za koje je 126.000 ulaznica prodano u rekordnom roku.

Amadeo i ljetne večeri
Scena Amadeo svečano se otvara 4. srpnja u 21 sat u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju (HPM), Demetrova 1. Sve predstave i koncerti u tome, kao i u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO), Trg marašala Tita 10, počinjat će u 21 sat. Jedino će koncert Coro biotz alai de algorta 12. srpnja u crkvi sv. Katarine početi u 20 sati.

Zagrebačke ljetne večeri počinju 2. srpnja u 21 sat u Tvornici kulture, Šubićeva 2, koncertom grupa Christian Escoude & Romane i Hot Club Zagreb. Solisti i ansambli Furlanije-Julijske krajine pod ravnanjem Alfreda Barchija izvest će na Markovu trgu Donizettijevu komičnu operu “Don Pasquale” 7. srpnja u 21 sat. Svi ostali koncerti održavat će se u Atriju Galerije Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4, u 21 sat.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr