Pravna akcija

Bivši čelnici Radija 101 pod istragom zbog 19 milijuna kn

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Bivši čelnici Radija 101 pod istragom zbog 19 milijuna kn
08.09.2011.
u 17:17
Odvjetništvo sumnjiči da je oštećen državni proračun, te da su koristili službene kreditne kartice u privatne svrhe.
Pogledaj originalni članak

Nekadašnji čelnici Radija 101 u stečaju, direktor Darijo Duspera, članica Uprave Tamara Pavlica te direktor Drago Perić koji je tu funkciju obnašao lani, mogli bi se uskoro naći pod istragom zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva. Naime, protiv njih je 31. kolovoza podnesen istražni zahtjev zbog sumnje da su u vrijeme dok su bili na funkcijama oštetili Radio 101 i državni proračun za ukupno skoro 19 milijuna kuna. Odnosno, istražni je zahtjev, priopćeno je iz DORH-a, podnesen “protiv tri osobe zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti i kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja”.

Plaća preko studentskog

Sad je na redu istražni sudac koji može ili prihvatiti zahtjev Odvjetništva, ili ga odbaciti kao neosnovan.

Darija Dusperu i Tamaru Pavlicu Odvjetništvo sumnjiči da su pribavili nepripadajuću imovinsku korist u iznosu od 1,5 milijuna kuna, odnosno oko pola milijuna kuna, tako što su koristili kreditne kartice za poslovanje društva u – privatne svrhe. Još se veći iznosi, gotovo 16 milijuna kuna, spominju u dijelu zahtjeva koji se odnosi na nezakonito isplaćivanje plaća zaposlenicima preko studentskih ugovora, čime je oštećen državni proračun.

Imovinska korist

Dakle, Radio 101 na taj je način “uštedio” 15,8 milijuna kuna koji su se trebali sliti u državnu blagajnu u obliku poreza, prireza, doprinosa...

Prema istražnom zahtjevu, sličnu je “tradiciju” nastavio Drago Perić, iako je upravo on kazneno prijavio svojeg prethodnika Dusperu zbog sumnje u gospodarski kriminal.

Sumnja se da je Perić državnu blagajnu oštetio za oko 80 tisuća kuna isplatom plaća na studentske ugovore, a plaće je pet mjeseci isplaćivao i s računa drugog trgovačkog računa te nanio štetu proračunu od oko 450 tisuća kuna te tako pribavio nepripadajuću imovinsku korist za Radio 101.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

HS
Hrvatski sin
21:19 08.09.2011.

vrijeme je da se bukse počnu punit crvenima

OB
-obrisani-
22:24 08.09.2011.

08.09.2011. u 21:25h scary je napisao/la: ---------------------- sorry, zbilja nesporazum, kao šo reče kamoćemo. prebrzo napisano, a poslije više ne možeš ispraviti!

OB
-obrisani-
20:57 08.09.2011.

GeniKameni - potpisujem!