je li prerano?

Bandić želi ulicu u Zagrebu nazvati po Borisu Špremu

Foto: arhiva VL
Bandić želi ulicu u Zagrebu nazvati po Borisu Špremu
05.10.2012.
u 13:12
Bandić želi trajni spomen na Šprema, no čini se da prijedlog neće biti prihvaćen
Pogledaj originalni članak

Dan nakon pogreba Borisa Šprema, predsjednika Hrvatskog sabora, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u javnost je poslao prijedlog da se jedna od novih ulica u Zagrebu imenuje ulicom Borisa Šprema.

– Svojim je radom i predanošću na svim funkcijama koje je obavljao ostavio trajan pečat za buduće generacije, stoga kao trajni spomen na njega predlažem imenovanje jedne od ulica u Zagrebu njegovim imenom – poručio je Bandić.

Bandićev prijedlog poslan je Gradskoj skupštini Grada Zagreba i odborima, no još se ne zna hoće li biti prihvaćen.

– Boris Šprem bio je moj dragi prijatelj i divan čovjek od kojeg su ovaj grad i građani imali konkretne koristi, no smatram da ipak mora proći određeni vremenski odmak prije negoli se njegovim imenom nazove jedna od zagrebačkih ulica – kaže Marin Knezović, predsjednik skupštinskog Odbora za imenovanje ulica i trgova. Kao primjer prebrzog imenovanja Knezović je spomenuo Aveniju Gojka Šuška.

– Ta je avenija tako nazvana nekoliko mjeseci nakon smrti Gojka Šuška i danas izaziva brojne kontroverze – rekao je Knezović.

>>Dragi Boris, sjećat ćemo te se zauvijek!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

SL
slavicabosnjak317
16:45 05.10.2012.

Bandiću! prošeći malo po Mirogoju, Miroševcu i ostalim grobljima, pročitaj na spomenicima imena mladih dečki koji su dali život za Hrvatsku. Tisuće i tisuće ulica se može nazvati njihovim imenom. Čast pokojnom Špremu ali mislim da nije vrijeme da se ulica zove njegovim imenom.

JO
JozoJozić
17:31 05.10.2012.

Pokojnik, do nedavno neprimjetan politički aparatčik, od dana Socijalističke republike Hrvatske, do današnje samostalne, nije zaslužio ovoliku pompu. No, imenovanje ulice njegovim imenom smatram vrhuncem morbidnosti. Ovaj čovjek po ničemu nije obilježio Hrvatsku niti doprinijeo istoj na takav način da bi to zaslužilo ovo što se danas događa. Vele ljudi da je unio kulturu i pristojnost u politiku. Kakva je to Hrvatska gdje su normalne značajke tipa "kultura i pristojnost" postale ljestvica i mjerilo. Bizarno....

VE
vero
14:37 05.10.2012.

Bandiću kud srljaš. Prvo i osnovno uredi Trg dr. Franje Tuđmana da liči na nešto, zatim pogledaj u arhiv drage nam Hrvatske i vidi koliko je još dičnih duša preminulo za Hrvatsku i Hrvate.