zbog potresa

Bandić: Od države je Grad posudio 71 milijun, a vraća milijardu i 200 milijuna kuna

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Bandić sa suradnicima održao konferenciju uoči sjednice Gradske skupštine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Gradonacelnik Milan Bandic i premijer Andrej Plenkovic
Foto: POOL
Milan Bandić
06.05.2020.
u 17:33
Najavio je da će zbog toga u idućih tjedan dana klub njegove stranke u Saboru predložiti izmjene Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, s težištem na nova pravila igre kad je Zagreb u pitanju.
Pogledaj originalni članak

Čekam da prije nego se raspusti Sabor donesu zakon koji svi čekamo jer ovaj zakonski okvir ne jamči kvalitetno rješenje ni sanacije potresa niti gradnje u Donjem i Gornjem gradu i pet vijeća gradskih četvrti u Podsljemenu. Bilo bi strašno da se se raspusti prije  prije nego li se donese i da se ljude pokuša kupiti s 10.000 ili 20.000 kuna. Vjerujem premijeru da to neće dopustiti. Poruka je gradonačelnika Milana Bandića s današnje konferencije sazvane uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine, koja će se, podsjećamo, održati on-line, sa temama vezanim uz potres i koronavirus.

A očekuje li Zagreb pomoć od države jer će uskoro biti rebalans državnog proračuna, Bandić kaže da su dobili pozajmicu od 71 milijun kuna od države do kraja godine.

"To znači - milijardu i 200 milijuna kuna nam uzimaju, a posudili su nam 71 milijun kuna", dodao je. Osim toga, u zadnja dva mjeseca zbog potresa i epidemije koronavirusa u gradski proračun stiže po 100 milijuna kuna manje. Najavio je da će zbog toga u idućih tjedan dana klub njegove stranke u Saboru predložiti izmjene Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, s težištem na nova pravila igre kad je Zagreb u pitanju.

Bandić je također najavio da će sutra sudjelovati na on-line sjednici Gradske skupštine, iako on voli neposredni kontakt. Rekao je da će biti na "aktualnom satu", nakon toga će otići na sjednicu zagrebačkog Stožera civilne zaštite, te će se ponovno vratiti na temu o Covidu i potresu.  

"Na dnevnom redu su sve mjere koje smo poduzeli u sanaciji potresa i borbi protiv Covida. Ne vidim nikakvog razloga za uzbunu, ja nemam nikakvih problema sa koalicijskim partnerima, oni sa mnom bi trebali imati još manje", poručio je Bandić

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IG
igorl
16:00 07.05.2020.

Zalosno je sto tako predivan grad, prepun zdravih i profitabilnih firmi, te vrijednih ljudi - financijski propada pod trenutnim vodstvom. Zadnjih 10 godina je bilo debelih krava. Dodje jedna susna i sve se raspadne jer grad zna samo uzimati, uzimati, uzimati. Nevjerojatno.