Vlasnik kafića Klinček:

"Milan Bandić nikad nije dozvolio da ga častim kavom"

Foto: M. Matijević
klinček
Foto: M. Matijević
Klinček
Foto: M. Matijević
Klinček
Foto: M. Matijević
Klinček
Foto: M. Matijević
Klinček
23.11.2014.
u 21:00
Prijatelji su gradonačelnika tortom za rođendan iznenadili odmah nakon trčanja, nešto prije sedam sati
Pogledaj originalni članak

Mjesto je to gdje gradonačelnik Milan Bandić voli popiti subotnju kavu nakon ranojutarnjeg trčanja, u blizini svog doma.

Otrči zadane krugove zajedno s prijateljima i uputi se u kafić Klinček u sklopu sportskog kompleksa i gimnazije u Kušlanovoj. Obično pije beskofeinsku kavu.

- Nikad nije dozvolio da ga počastim kavom - rekao je vlasnik Mladen Marjanović, te dodaje da ga “obožava kao osobu”, no i da ga gosti kafića pozitivno doživljavaju. Tamo se gradonačelnik ovu rođendansku subotu, jednako kao i ostale, uputio nešto prije sedam sati. No ovaj puta prijatelji su ga iznenadili tortom i kolačima.

- Sve skupa je kratko trajalo. Donijeli su parfe tortu i domaće štrudle - dodaje Marjanović. Gradonačelnik se nakon pola sata s prijateljem Dragutinom Ferenščakom uputio prema glavnoj gradskoj tržnici Dolac, gdje je obavio jutarnju kupovinu. Svečanog ručka ni večere nije bilo već, kako je rekao sam Bandić, “običan ručak u krugu obitelji”, ne želeći otkriti što je na meniju. Ovo je ujedno i prvi skromniji gradonačelnikov rođendan.

Prethodnih godina slavio ga je u užem društvu u kultnom restoranu Skenderica, koji u zagrebačkim Remetama postoji preko sto godina, no i u Gradskoj kavani, gdje je priređivao domjenke i za širu javnost.

>> Prijatelji Milana Bandića počastili tortom s grbom Zagreba

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar liquidsky
liquidsky
08:45 24.11.2014.

Večernji list je izgleda odlučio biti Bandićev biograf. Nevjerojatna ljubav, kakva strast za izvještavanjem, vrhunac ozbiljnog novinarstva. Pulitzerova nagrada gradskoj rubrici je osigurana. Ili je nešto drugo u pitanju, možda je Večernjak angažiran pratiti ga u stopu - umjesto "institucija". Teško je procijeniti.

Avatar August8
August8
09:14 24.11.2014.

I ja plaćam svoj kavu u svojem kvartu po 10,00 kn, jer živim u Zagrebu više od 60 godina, pa kaj vladajući pizdeki ne moraju plaćati....? Kaj god !!! U Predsjedničkim dvorima kava je 0,80 kn, u Vladi je 2,50 kn, a u Saboru - 3,50 kn. - pa zainteresirani izvolite...

Avatar comandante
comandante
09:41 24.11.2014.

jesi probao ga počastiti kešom, to ne odbija