prijeti

Bandić naredio: Skinite sve reklame s tramvaja!

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Bandić naredio: Skinite sve reklame s tramvaja!
22.11.2012.
u 14:00
Otprilike mlijun kuna godišnje zarađivao je ZET od oglašavanja i toga se ne žele odreći
Pogledaj originalni članak

Novi udarac blagajni Zagrebačkog električnog tramvaja zadao je gradonačelnik Milan Bandić nalogom da se prestane oglašavati na vozilima javnog prijevoza. Tako bi ZET mogao ostati bez milijun kuna godišnje koje je zarađivao reklamiranjem na niskopodnim tramvajima zbog zahtjeva gradonačelnika, kojim je odlučio “stati na kraj” narušavanju izgleda grada.

Narušavaju izgled

– Tražim da se prekine svako oglašavanje na svim tramvajima i autobusima, bez prethodne suglasnosti Grada Zagreba, da se uklone postojeće reklame, raskinu svi ugovori s oglašivačima – stoji u dijelu gradonačelnikova dopisa Holdingovu najvećem gubitašu.

U svojoj “naredbi” ZET-u gradonačelnik objašnjava i razloge zbog kojih ne želi reklame na prozorima i vratima javnog prijevoza, a jedan od njih je i to što reklame nagrđuju vozila.

– Tramvaji i autobusi su svojim vizualnim identitetom, ponajprije plavom bojom, simbol Zagreba, i smatram da nije primjereno nagrđivati ih raznim reklamama bez prethodne suglasnosti Grada – kaže gradonačelnik.

Također traži i dostavljanje svih postojećih ugovora te ispostavu fakture za usluge reklamiranja.

ZET ima tri dana da postupi po naređenju gradonačelnika, jer će se inače primijeniti sankcije.

– Tražim da se po ovom nalogu postupi u roku tri dana od primitka. U protivnom će se prekinuti isplata subvencija i kapitalne potpore – zaprijetio je gradonačelnik.

Iz ZET-a su potvrdili da su primili nalog gradonačelnika.

– Marketinški modeli svakako su bili izvor dijela našeg financiranja. Ne mogu detaljnije govoriti o naputku koji smo zaprimili, no nadam se da ćemo ostvariti dijalog s gradonačelnikom – kazao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Nema odustajanja

Novu odluku gradonačelnika komentirali su i iz Zagrebačkog holdinga.

– Da imamo normalnu financijsku situaciju, sigurno ne bismo stavljali reklame, no kako je financijsko stanje vrlo loše, ne želimo se odreći te zarade – rekao je glasnogovornik Dušan Viro.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

BO
bolesnodrustvo
15:44 23.11.2012.

Bandić bi morao narediti da maknu sve reklamne panoe ispred prozora stanova koji su ljudima jedini dom , potom terase ugostiteljskih objekata koje služe za napušavanje i dernjavu ispod prozora stanova u kojima ljudi žive 24 sata dnevno.

LI
LILLIT
21:11 22.11.2012.

Bandicu bi se na tramvajima vise svidjali grafiti . U cijeloj Europi su reklame na tramvajima,

DU
Deleted user
15:04 23.11.2012.

OPET Bandić PAŠA naređuje da se skinu reklame koje donose nekakav prihod ZET-u.....................................................ALI NE KAŽE kako će im nadoknaditi taj gubitak???????????????????????? VJEROJATNO će im narediti da poskupe karte................... A ONDA ĆE IH OPTUŽITI DA SU socijalno neosjetljivi............................TA osoba je pošast ovog Grada