AKTUALAC U SKUPŠTINI

Bandić Čoviću: Ovo je klasična komunistička demagogija

Foto: Marko Lukunić/Večernji list
Bandić Čoviću: Ovo je klasična komunistička demagogija
14.06.2011.
u 11:31
Kad su na red došli problemi s financijama u Holdingu, Čović je izbjegavao konkretne odgovore te odabrao taktiku - napad je najbolja obrana
Pogledaj originalni članak

Na aktualnom satu na današnjoj Skupštini grada ponovno je postalo jasno da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Ivo Čović, predsjednik uprave Holdinga, unatoč sve učestalijim sastancima, zajednički jezik ne mogu naći. Početak Skupštine zasjenio je verbalni okršaj najmoćnijih ljudi u metropoli. Naime, kad su na red došli problemi s financijama u Holdingu, Čović je izbjegavao konkretne odgovore te odabrao taktiku - napad je najbolja obrana.

- Problema ima, no ja sam zadnji koji bi se češljao dok selo gori, češe se onaj koga svrbi. Smanjili smo izdatke i očekujem da ćemo zadržati kreditni rejting - kazao je Čović, referirajući se na jučerašnji "udarac" gradonačelnika Bandića koji smatra da je Holding "šuplji brod koji treba zakrpat" te da se uprava "češlja dok selo gori".

Da financijskih problema ima, postalo je jasno i nakon što je Holding zatražio dio kolača od pročišćavanja otpadnih voda - do 30 milijuna kuna godišnje. Plaće kasne, a predsjednik uprave, osim što je ranije najavio "rasprodaju" dijela imovine, šuplji brod želi zakrpati dodatnim novcem građana koji za pročišćavanje otpadnih voda godišnje izdvoje između 450 i 600 milijuna kuna.

- To je klasična komunistička demagogija, skinite maske i udijelite zastupnicima nalaze revizije - kontrirao je Bandić i ponovio: "Stojim iza toga da se češljate dok selo gori".

Paljba na Čovića, koji priznaje da su prihodi podružnica pali, nije završila. Margareta Mađerić, zastupnica HDZ-a, ponovno je od njega tražila da otkrije koliko ima zaposlenika u upravi Holdinga i da objelodani njihove plaće, na što je Čović odgovorio da će zastupnike o tom pitanju izvijestiti pismeno. Dodao je da se broj zaposlenika sustavno smanjuje te da se u "Holdingu ne događa ništa posebno". Rekao je da je "direkcija" potrebna kako bi se moglo bolje upravljati resursima.

Na aktualcu je potegnuto i pitanje azbesta u školama i vrtićima, materijalima koji mogu ozbiljno ugroziti zdravlje djece. Bandić je na to odgovorio u već poznatoj maniri.

Zastupnicima je poručio kako stručnjaci smatraju da azbest nije štetan dok se ne samelje te da će to pitanje riješiti vrijeme. Usporedio je to i sa zmijom koja spava te prepričao kako su poskoci u njegovu kraju "kućni ljubimci" koji nisu opasni dok ih se pusti na miru. Vjeruje da je to najbolje rješenje i za obrazovne i odgojne ustanove  "zaražene" azbestom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

BG
bijesna glista
12:25 14.06.2011.

Hm \"Ovo je klasična komunistička demagogija.\" Kaže neko ko je bio politički radnik u opštini Pešćenica, partijskom sekretaru Elektre. A jesu evoluirali jako. I mi blentoni sve to plačamo.

DU
Deleted user
12:30 14.06.2011.

Bandić mit jaranen i dalje \"dela\", USKOK spava, a zna se tko će sve to na kraju debelo platiti....

OB
-obrisani-
11:50 14.06.2011.

Bandić, Čović .... Jel može Zagreb voditi barem netko tko je rođen u Hrvatskoj, ak već ne mogu oni rođeni u Zagrebu?