Odgovor na prozivke

Bandić će tražiti reviziju poslovanja Zagrebačkog holdinga

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Bandić će tražiti reviziju poslovanja Zagrebačkog holdinga
26.09.2011.
u 13:09
Uoči prve sjednice Skupštine nakon ljetne stanke gradonačelnik se ponovno obrušio na zastupnike
Pogledaj originalni članak

Konferenciju za novinare uoči prve sjednice Skupštine nakon ljetne stanke zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić iskoristio za napad na upravu Holdinga, koju proziva za loše poslovanje i napominje kako o minusu od 500 milijuna kuna u Holdingu nema govora jer je to dug Grada, a ne megatvrtke. Najavio je i skorašnji dolazak revizije kako bi to i dokazao.

“Nisam gradonasilnik”

– Kanim potpisati zahtjev za reviziju od 2006. godine kada su gospoda preuzela Holding. Već dvije godine nemam ingerencije nad Holdingom i nemamo kesu da možemo dijeliti. Na smjernice su se oglušili i doveli Holding dovde gdje je sada – kazao je gradonačelnik te dodao da je u trenutku kada je on otišao iz Holdinga iza njega ostalo “3,5 milijardi novca”.

Slavko Kojić, gradski “ministar financija”, dodao je da Grad ispunjava sve obaveze, no više nego što dopušta proračun ne može.

– Holding nije zadužen, Grad je zadužen, osim leasinga za autobuse, a to će dokazati i revizija. Holding je servis koji građani plaćaju. Sve je kristalno jasno – kazao je Bandić, koji tvrdi da su kukanja Holdinga o velikim dugovima čisti “spin”, jednako kao i pitanja o vrtićima.

– Ja sam gradonasilnik zbog vrtića, a jedini sam koji poštuje odluku Skupštine i brani odluku od 20. prosinca 2010. – rekao je Bandić i citirao Andriju Štampara: “Radim to radi onih koji nemaju, a oni koji imaju nisu moj problem”.

Među one koji imaju zasigurno spada i general Ivan Čermak, haaški povratnik koji na Jankomiru želi sagraditi poslovni centar vrijedan 500 milijuna kuna što, smatra Bandić, Skupština onemogućava.

Kreće vruća sezona

– Ja sam svoje napravio i Skupština je to dva puta odbila. Ali ja se tome ne čudim jer nikada nisu zaradili svoju plaću izvan Skupštine. Kao Maks po diviziji šaljemo prijedloge – ustvrdio je gradonačelnik i najavio vruću sezonu jesenskih sjednica na Gornjem gradu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

AB
abendblatt
13:57 26.09.2011.

Ajmo, reviziju odmah napraviti, pa da vidimo koliko fali, koliko je mita , nepotizma, korupcije i pljacke u Zagrebackom Holdingu, SDP -HNS, napadaju neumoljivo Vladu za svaku sitnicu, o Holdingu sute kao zaliveni, neka revizija pokaze gdje je zavrsio novac iz Holdinga koji ima monopol u Zagrebu i radi sa gubitcima, hajde sad crveni kmeri, pokrenite medijsku hajku.

AM
amato
14:28 26.09.2011.

Revizija je OK ali i za vrijeme dok je Bandić tamo vladao. Osim toga sada se \"bere\" upravo ono što je \"posijao\" Bandić.

JK
ja-kan
15:29 26.09.2011.

Šta reći, pogrešno se govori \"čuvaj se senjske ruke\" a ispravno bi bilo \"čuvaj se Sinjske ruke\". Koliko Čovićeva sinjska ruka može \"jamiti\", ajme majko.