Kreativci

Artikuliranje se nastavlja uz poznata lica domaće elektroničke scene!

Foto: Goran Kovačević
Artikuliranje
Foto: Goran Kovačević
Artikuliranje
Foto: PR FOTO
Artikuliranje
Foto: Goran Kovačević
Artikuliranje
Foto: Goran Kovačević
Artikuliranje
Foto: PR FOTO
Artikuliranje
05.05.2016.
u 16:57
Pogledaj originalni članak

Drugo izdanje poznatog kulturno-umjetničkog festivala Artikuliranje, koje se ponovno održava na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija – Trgu Josipa Jurja Strossmayera, već je na samom početku oduševilo sve posjetitelje. Ulična manifestacija koja povezuje i okuplja najveće kreativne umove iz cijele regije započela je artikulacijom i nastupom popularnog glazbenog sastava Detour, a večeras se nastavlja s programom „Art is a DJ“ i dovodi neka od najpoznatijih lica domaće elektroničke scene.

Otvorenje Artikuliranja obilježio je razgovor članova Detoura s legendarnim radijskim voditeljem Vojom Šiljkom, u kojem su posjetiteljima otkrili razmišljanja, ideje i emocije koje stoje iza njihovog profesionalnog života. Detourova nevjerojatna energija došla je do izražaja tijekom koncerta koji je oduševio sve posjetitelje festivala i pružio im priliku da uživaju u njihovim prepoznatljivim suvremenim elektro-akustičnim zvukovima.

Iznimno smo sretni što se festival Artikuliranje ponovno održava i što građanima možemo na zanimljiv način približiti svijet umjetnosti i kulture. Reakcije s otvorenja festivala i nastupa glazbenog sastava Detour bile su izvrsne. Iako nam se ove godine nije posrećilo s vremenom, naši vjerni posjetitelj nisu se obeshrabrili i s veseljem najavljujemo da se Artikuliranje večeras nastavlja. Svi programi u potpunosti su besplatni i ovim putem vas pozivamo da zajednički ponovno oživimo jedan od najljepših zagrebačkih trgova – Trg Josipa Jurja Strossmayera“, izjavila je Martina Olić u ime organizatora festivala Artikuliranje.

Iako je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta festival bio prekinut na nekoliko dana, program se nastavlja večeras s naglaskom na svijet i kulturu elektroničke glazbe. Najcjenjenija i najatraktivnije imena domaće scene, čiji je rad uvelike povezan i sa svjetskom glazbenom, klupskom i festivalskom scenom, postat će Artikulanti na jednu večer. Tako će posjetitelji festivala i svi ljubitelji elektroničke glazbe imat priliku poslušati artikulaciju Petra Dundova, Eddyja Ramicha, Vedrana Menige, Josipa Hubzina (Jogarde), Marijana Felvera i Arsena Pavešića, koju će moderirati legendarni zagrebački DJ Tomo Ricov. Nakon artikulacije atmosferu će zagrijati nastupi Eddyja Ramicha, Josipa Hubzina (Jogarde), Marijana Felvera, Arsena Pavešića, a posjetitelji će imati priliku u ugodnoj kućnoj atmosferi uživati i u Gastro Zoni, gdje će im poznati ugostitelji pripremati kulinarske delicije.

Večeras na Artikuliranju porazgovarat ćemo o umjetnosti DJ-iranja te o DJ pozivu u cjelini. Napomenut ćemo kako putem svojih klupskih nastupa i organizacije različitih festivala, DJ-evi čine domaću glazbenu scenu kvalitetnijom“, izjavio je Tomo Ricov.

Prema programu, petak je rezerviran za artikulaciju svestrane IT-evke Vedrane Miholić, koja će s posjetiteljima razgovarati o svojim interesima i životnim postignućima. U posljednji vikend festivala uvest će nas regionalna glazbena zvijezda Vlatko Stefanovski, koji će svoje artikuliranje završiti odličnim koncertom, a za zatvaranje drugog izdanja festivala zadužen je glumac i redatelj Igor Šeregi.

Za više informacije možete nas posjetiti na web stranici www.artikuliranje.com

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr