Dovršavanje krova nisu proslavili jer je radnik s viličarom pao s platoa

Arena Zagreb: Zaposlili još 150 radnika da rade u noćnoj smjeni

Foto: Foto: Goran Stanzl
Arena Zagreb: Zaposlili još 150 radnika da rade u noćnoj smjeni
26.10.2008.
u 22:49
Pogledaj originalni članak

Otkazano je slavlje o dovršetku krova rukometne dvorane u subotu. Na gradilištu Arene Zagreb dogodila se nesreća.

Ujutro je radnik Anto Šarić iz nepoznatog razloga viličarem krenuo unatrag te sletio s platoa na sjevernoj strani dvorane. U padu s oko pet metara natukao se i polomio na više mjesta, a razbio je i lubanju.

Liječe ga na odjelu intenzivne neurokirurgije na Rebru. Priključen je na aparate, a liječnici će pouzdanije prognoze znati za koji dan.

Bio je svjež
Dežurni liječnik  kazao je da je Anto Šarić došao svijesti i da mu ide nabolje. Igor Oppenheim, direktor izvođača radova INGRA-e, nije htio nagađati zašto se nesreća dogodila, no umor tomu sigurno nije kumovao, kazao je.

– Dečko je došao u jutarnju smjenu i bio je svjež – napomenuo je Oppenheim. Najavio je da će rukometnu dvoranu predati Gradu dogovorenoga datuma, 15. prosinca.

Do tada će se raditi 24 sata u tri smjene. Zbog rada u jednoj smjeni više angažirali su još 150 radnika pa će tako u cijelom danu gradilištem “prodefilirati” 900 radnika.

U dvoranu su već postavljeni reflektori, radnici noću rade već nekoliko dana. Noću će se premještati potrebni materijal, stavljat će se instalacije, montirati sustav ventilacije, tehničke zaštite te putova za održavanje ispod krovne konstrukcije.

Akustika za koncerte
Pod krovom Arene visjet će dvjestotinjak reflektora. Trenutačno uređuju sanitarne čvorove i VIP lože te montiraju pomične, “teleskopske” tribine.

U sljedećih nekoliko dana počet će se montirati sjedalice, uređivati ugostiteljske i uredske prostora te postavljati u njima parket i sanitarnu keramiku.

Ispod krova postavit će akustične obloge, koje će osigurati dobar zvuk za vrijeme koncerata.

Od 20. srpnja 2007. godine, kada je postavljen kamen temeljac rukometne dvorane, radilo se u dvije smjene od 7 do 19 sati.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr