Tjedan u Kinoteci

“Američki grafiti” prvi u ciklusu “Tata, kupi mi auto”

Foto: import
American Graffiti (Američki grafiti)
Foto: Kinoteka
Imam 2 mame i 2 tate
20.10.2020.
u 12:00
Od noviteta, ovog tjedna na rasporedu su dva domaća filma, “Mare” redateljice Andreje Štaka i “Mater”, redateljski prvijenac Jure Pavlovića
Pogledaj originalni članak

 “Američki grafiti”, klasik Georgea Lucasa u kojemu se mladež pedesetih godina prošloga stoljeća okuplja oko rock ‘n’ rolla, bunta i automobila, večeras u Kinoteci otvara ciklus filmova nazvan “Tata, kupi mi auto”.

Do subote će se u Kordunskoj 1 prikazati pet naslova u kojima važnu ulogu igra upravo ljubimac na četiri kotača, a nakon Lucasova hita gledat će se domaći uradak Kreše Golika iz 1968. godine “Imam 2 mame i 2 tate” o odrastanju u razvedenim obiteljima te poslijeratni film Jean-Luca Godarda “Vikend”. U petak je na programu treći nastavak serijala o tajnom agentu James Bondu, “Goldfinger” Guya Hamiltona, a ciklus završava “Cosmopolisom” u režiji Davida Cronenberga i s Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi. Od noviteta, ovog tjedna na rasporedu su dva domaća filma, “Mare” redateljice Andreje Štaka i “Mater”, redateljski prvijenac Jure Pavlovića. Gledaju se i “Časnik i špijun” Romana Polanskog te “Naprijed” Dana Scaniona.      

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.